Top 5 +1 itsensä kehittämisen kirjaa

Top 5 +1 itsensä kehittämisen kirjaa

Olen rakastanut kirjojen lukemista pienestä pitäen ja tuolloin ahmin mm. Sweet Valley high kirjoja ja Harry Pottereita. Luin paljon! Jossain kohtaa kirjojen lukeminen jäi vähemmälle ja tilalle tulikin erilaisten lehtien lukeminen. Palasin kirjojen pariin taas muutama vuosi takaperin ja esimerkiksi vuosi 2018 oli taas oikea lukemisen vuosi ja luin kirjoja todella paljon. Sain pidettyä niiden avulla myös tosi hyvän fokuksen siihen mitä teen ja hyvän tekemisen fiiliksen yllä. Nykyään kirjat joita luen ovat lähes 100% jollain tavalla liitoksissa itseni kehittämiseen ja haluankin alkuun kertoa teille, miksi. Luvassa siis mun top 5 itsensä kehittämisen kirjaa!

En tarkoita sitä, että ns. ”hömppäkirjoissa” olisi mitään vikaa ja välillä kannattaakin nollata mieltä jollain kevyellä, mutta ainakin minä henkilökohtaisesti rakastan lukea sellaista, josta voin oikeasti löytää oivalluksia, jotka voi muuttaa mun elämän ja niin vuosien saatossa on tapahtunutkin. Kun imen itseeni  asiaa siitä, miten pystyn saavuttaa haluamani ja miten musta on mihin tahansa, alkaa tämä vaivihkaa muokkaamaan uskomuksiani sekä asenteitani sellaisiksi, että oikeasti alan uskoa tähän itsekin. Toki en tarkoita, että pelkkä lukeminen riittäisi, vaan lukemaansa on laitettava käytäntöön. Koska olen lukenut melko paljon, poimin sieltä ne parhaat ja mulle sopivimmat jutut mitkä laitan käytäntöön omassa elämässäni.

Top 5 itsensä kehittämisen kirjaa

Nämä kirjat eivät ole mitenkään parhausjärjestyksessä, kaikki ovat olleet itselleni merkityksellisiä ja luen niitä uudelleen ja uudelleen, koska haluan ammentaa niiden sanomaa omaan elämääni. Lukemalla näitä huippuja itsensä kehittämisen kirjoja, huomaan imeväni positiivisia vaikutuksia niistä itseeni. Käytäntö on kuitenkin se kaikista tärkein.

 

Salaisuus: Rhonda Byrne

Muistan kun mun mies luki tän ekan kerran Meksikossa ja sanoi, että mäkin voisin tykätä siitä. Pyörittelin tuolloin silmiäni lukiessani kirjan takakantta: just joo, muka salaisuuden avulla voit saavuttaa tai tehdä täsmälleen mitä tahdot -diipadaapaa. Mietin, että nukahdankohan lukiessani.

Aloin kuitenkin lukea ja en pystynytkään lopettamaan. Suoranaisesti ahmin sen kirjan ja tein paljon oivalluksia. Salaisuus taitaa olla ensimmäinen itsensä kehittämiseen suunnattu kirja jonka olen lukenut ja se vakuutti. Tämä tapahtui vuonna 2014 loppupuolella. Okei, musta tuntui, et menin alkuun ihan salaisuudesta sekaisin! Niinkin voi käydä, kun oivaltaa salaisuuden ja vetovoiman lain. Sillain positiivisesti, hyvällä tavalla.

Olen sitä mieltä, että Salaisuus kuuluu jokaisen kirjalistalle. Onhan siinä myöskin vähän amerikkalaisuutta mukana, eli kunnon hehkutusta, mutta mua se ei haittaa. Elämässä kannattaakin hehkuttaa!

 

Paras: Erik Bertrand Larssen

Tää kirja on asennetta parhaimmillaan! Kirjan sivut ovat täynnä poweria, rohkaisua siihen, että pystyt parempaan kuin nyt edes pystyt uskomaan! Kirjan on kirjoittanut mentaalivalmentaja Erik joka auttaa työkseen huippu-urheilijoita, johtajia ja keitä tahansa saavuttaamaan tavoitteensa ja tekemään huippusuorituksia.

Muistan kun luin kirjan ensimmäistä kertaa, se vaikutti tosi vahvasti ja tästä kirjasta todella puuttuu sellainen ”jalat irti maasta -leijailu” ja asia on välillä kovaakin tekstiä, armeijan henkiinjäämiskurssilta yms. Mietin, että jos esimerkiksi mies tai urheilija haluaisi lukea ensimmäisen itsensä kehittämisen kirjan, suosittelisin tätä. Paras on huippu kirja joka kannattaa oikeasti lukea läpi ja poimia sieltä omaan arkeen parhaat oivallukset. Tämä kirja todellakin kannustaa käytäntöön!

 

You are a Badass: Jen Sincero

”Tämän kirjan avulla luot elämän, jota et voi olla rakastamatta. Ei muuta kun lopeta siis itsesi vähättely, ryhdy badassiksi ja anna palaa!”. Tietenkin multa löytyi myös tästä omat ennakkoluuloni ja jostain syystä en tykännyt kirjan nimestä ja jotain sellaista. Kuitenkin jokapuolella näin ylistystä tästä kirjasta, joten päädyin tilaamaan sen omaksi ja luin sen. Aina ennakoasenteet eivät pidä paikkansa ja niin kävi tän kirjan kohdalla! Rakastuin Jenin badassimaiseen tapaan esittää asioita ja hänen huikea tarinansa todella luo uskoa keneen tahansa!

Tässä kirjassa ja sen tehtävissä sanotaan bye bye itseäsi vahingoittaville uskomuksille, suurille tai pienemmille esteille päämäriesi edessä ja päästetään irti peloista, jotka estää tekemästä asioita omien unelmien eteen. Tää kirja on aivan super!

Top 5 +1 itsensä kehittämisen kirjaa

Brian Tracy: Menestys ja onnellinen elämä

Tämä kirja on todella käytännönläheinen ja taustalla on kirjoittajan pitkä elämänkokemus sekä upea tarina siitä, miten kuka tahansa pystyy ponnistamaan pohjalta menestykseen.

”Kun olin parikymppinen, tuo kysymys piinasi minua herkeämättä. Vastausta hakiessani kiersin ympäri maailmaa, luin kaiken, mitä menestyksestä oli kirjoitettu, ja juttelin asiasta tapaamieni ihmisten kanssa. Vihdoin 20 vuoden tutkimisen, havainnoinnin ja lukemisen jälkeen ymmärsin, mitä keskimääräistä parempaan menestymiseen vaaditaan. Kokosin kaikki tulokset yhteen ja laadin niistä ”menestymisen järjestelmän”, jonka halusin saattaa koko maailman ulottuville. Menestys ja onnellinen elämä on tutkimustulosteni kirjallinen yhteenveto.”

Kirja on jokaiselle, joka haluaa menestyä elämässä. Itse pidin  kirjassa siitä, että siinä annettiin selkeät ohjeet mielenhallintaan, tavoitteiden asettamiseen ja menestymiseen. Tykkäsin selkeistä stepeistä ja kirja pohjimmaisesta ajatuksesta.

 

Saa mitä haluat: Ilkka koppelomäki

Jos pitäisi valita yksi kirja jota lukea, valitsisin tämän. Se kertoo jo aika paljon siitä, miten paljon arvostan tätä kirjaa. Annoin sen viimejouluna lahjaksi kolmelle ihmiselle ja olen lukenut sen itse kaksi kertaa noin kuukauden sisällä, pian aloitan kolmannen rundin. Sen verran hyvää settiä tämä kirja on.

Kirjan sanoma on: ”Haluatko positiivisia muutoksia elämääsi ja saavuttaa mahdottomaltakin tuntuvia unelmia?”. Kirjassa on paljon käytännön harjoitteita ja oikeasti, trust the process. Ilkka on sen keksinyt ja hyväksi todennut. Lue tämä ainakin kerran, niin teet itsellesi palveluksen. Anna mahdollisuus. Koska jokainen meistä ansaitsee elää oman näköistä elämäänsä.

 

Loppuun vielä lukemisesta. Vaikka sä nyt sanoisit, että ei ole aikaa lukea, kyllä sulla on. Kirjoja ei ole pakko ahmia, vaan jo parikin sivua päivässä vie kivasti eteenpäin. Mieti, jos joka päivä lukisit kaksi sivua, tekee se vuodessa jo usean kirjan verran, yhteensä yli 700 sivua! Joten tekosyyt narikkaan ja kirja käteen. Kokeile aloittaa joistakin mainitsemistani.

Yksi todella helppolukuinen kirja on myös Saku Tuomisen kirjoittama kirja ”Pieni kirja priorisoinnista”, jonka juuri luin ja pidin siitä ihan älynä! Joten tämä on se +1 kirja, josta on erittäin helppo aloittaa. Kirjan sanoma oli mulle ainakin paikallaa, olen huono priorisoimaan ja haluan ehdottomasti kehittyä siinä! Kun keskittyy yhteen itselle tärkeään asiaan kerrallaan, saa parhaita tuloksia ja on myös itse tyytyväisempi.

Lukeminen kehittää ja se myös parantaa sun keskittymiskykyä ja mielikuvitusta jopa. Se, että panostat itsesi kehittämiseen edes vähän, tulet näkemään sen takuulla, OIKEASTI TAKUULLA jatkossa arjessasi ja elämässäsi. Lukemalla itseäsi kehittävää kirjallisuutta, osallistumalla valmennuksiin tai seminaareihin varmistat, että sun sun ”sielu saa ravintoa” ihan oikeasti! Tulipa sekin mieleen, että myös Raamatussa on ihan uskomattomia juttuja itsensä kehittämiseen, joten myös se on todella lukemisen arvoinen, hieno kirja.

Toivon, että tästä tekstistä innostuit lukemaan jonkun ehdottamistani kirjoista, tai jopa kaikki, koska ovat lukemisen arvoisia jokainen! 🙂

 

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä artikkelit:

 

Elämäsi tärkein ihminen

Hyvät aamurutiinit

Teema uudelle vuodelle

Erilainen uuden vuoden lupaus

 

Seuraa meitä:

Facebook / Instagram