Pelottaako muiden mielipiteet somessa?

Elämäntapamuutos

Laitoin Instagram-tililleni storyihin kyselyä jännittääkö tai pelottaako seuraajia laittaa omalle tilille julkaisuja, koska he pelkäävät muiden mielipiteitä ja aloin samantien saamaan vastauksia, jossa moni kertoi, että pelkää. Mua itseänikin välillä jännittää julkaista jotain, mutta silti annan mennä vaan, koska en halua antaa pelon tai muiden mielipiteiden rajata sitä mitä teen.

Jos annamme pelolle vallan, se pitää meidät pienessä boksissa, jossa ei ole varaa kasvaa. Jos taas rohkaistutaan ja uskalletaan tehdä jotain sellaista joka aluksi tuntuu pelottavalta, voi useimmiten tekemisen jälkeen huomata, ettei se ollutkaan maailmanloppu ja mikä hienointa, voi huomata, että tuo uskallus tuo omaan elämään uusia asioita. Tuo uskallus auttaa kasvamaan.

Tämä sama asia pätee myös moneen muuhun tilanteeseen elämässä, ei pelkästään someen. Jos esimerkiksi pelkää lentämistä niin paljon ettei uskalla matkustaa mihinkään lentäen, rajaa itseltänsä mahdollisuuden kokea kaikki ne eri paikat, kaikki eri maat ja kaikki eri kokemukset, jotka olisivat lentämisen kautta mahdollisia. Tällöin antaa pelolle vallan, joka estää elämästä niin täysillä kuin oikeasti haluaisi elää. Siinä sitä voi sitten kiikkustuolissa vanhana harmitella mitä kaikkea jäi tekemättä ja kokematta… Mitä jos olisin uskaltanut…

 

Kenen mielipiteellä on oikeasti merkitystä?

Tärkein ihminen, jonka mielipiteitä sun kannattaa kuunnella, olet sinä itse. Sun mielipiteillä on eniten merkitystä. Muut voi kyllä sanoa ja tuoda esiin omansa, mutta sun ei tarvitse tarttua niihin. Voit kyllä hyödyntää osan mielipiteistä, jos koet ne oikeasti hyödyllisiksi, mutta muista mielipiteistä voit päästää irti.

Kannattaa myös muistaa, että on olemassa sellaisia ihmisiä, jotka haluavat puhtaasti loukata kommenteillaan ja voivat sanoa jotain ihan typerää, mutta kannattaa muistaa myös se, ettei loppupeleissä heidän kommenteissaan ole ollenkaan kyse sinusta, vaan kyse on heistä itsestään ja siitä, miten sanomasi tai kirjoittamasi asiat herättävät heissä tiettyjä tunteita tai ajatuksia, jotka he oksentavat juuri sun niskaasi. Tuon ihmisen mielipide ei ole sinun totuutesi, mutta sinun on otettava täysin vastuu siitä, miten annat mielipiteen vaikuttaa itseesi. Useimmiten paras tapa on päästää irti.

 

Anna palaa vaan!

Jos sinulla on intoa ja halua olla aktiivisempi sosiaalisessa mediassa ja haluat kasvattaa seuraajamäärääsi, jotta voit esimerkiksi luoda itsellesi brändiä työsi tueksi, uskalla rohkeasti julkaista. Toinen tärkeä asia julkaisemisen rinnalla on olla aidosti oma itsesi. Näin ehkä alkumetreillä olemassa olevista seuraajista lähtee osa omille teilleen, mutta nuo tyypit ovat sellaisia, joita et edes kaipaa sinne sun seuraajiin. Olemalla aito oma itsesi vedät puoleesi samanhenkisiä ihmisiä, jotka vahvasti pysyvät rinnallasi ja just näitä tyyppejä haluat kerätä ympärillesi.

Rehellisesti voin sanoa, että olen itse vielä lapsen kengissä somen puolella ja olen luonteeltani todella ujo ihminen, mutta en anna ujouden olla esteenä aktiivisuudelleni, vaan jatkuvasti rohkaistun enemmän ja enemmän ja voin sanoa, että se on myös mulle julkaisijana tietty tapa hajottaa muureja itseni ympäriltä, astua ulos ujoudestani ja kasvaa ihmisenä.

 

Uskalla, se kannattaa!

Kun uskaltaa vaan olla aidosti oma itsensä ja viedä sitä eteenpäin, siitä on hyötyä niin sulle ja parhaassa tapauksessa siitä voi olla hyötyä yhdelle tai useammalla muullekin seuraajalle. Joten tähän loppuun vielä seuraavat lauseet:

Älä anna pelon rajata sun elämää, vaan uskalla ja rohkaistu tekemään eri asioita. Muista myös, ettei muiden mielipiteillä ole merkitystä, pelkästään sun omallasi.