Kermaisa raakakakku

Kermaisa maapähkinäkakku

Kermaisa maapähkinäraakakakku

Kermaisa maapähkinäraakakakku

Kermaisa maapähkinäraakakakku

Edellisessä kirjoituksessa mainitsin yhdessä kohtaa tekemäni raakakakun ja tästä postauksesta löydätkin siihen reseptin. Niin kuin aiemmin kerroinkin, kyseessä ei ole mikään kevyt kakku ja korjauksena voin sanoa, ettei kyseessä ole myöskään ihan täysin 100% raakakakku, koska siinä on käytetty maapähkinävoita, mutta mielestäni raakakakut tai tässä kohtaa lähes raakakakku on parempi vaihtoehto kahvin kanssa nautittavaksi tai juhlapöytään, koska niissä on käytetty luonnollisia raaka-aineita, eikä kakkua kuumenneta, jolloin ravintoaineet pysyvät paremmin tallella. 🙂

 

Kermaisa maapähkinäkakku (n. 12 annosta)

Maidoton, gluteeniton, munaton

 

Pohjakerros: 

 • 3 dl pähkinöitä (käytin 2 dl cashewpähkinöitä ja 1 dl saksanpähkinöitä)
 • 10-12 luomutaatelia (itse käytin Fontanan luomutaateleita, jotka on muuten todella hyviä, nam! Maistuu ihan eriltä kuin ne, kivettömät taatelit, jotka löytyy leivontahyllyltä)
 • 2 dl kookoshiutaleita
 • 3 rkl raakakaakaojauhetta
 • Ripaus vaniljajauhetta
 • 3 rkl vettä

 

Keskimmäinen kerros: 

 • 2 rkl kookosöljyä
 • 10 taatelia
 • 2 rkl maapähkinävoita

 

Päällimmäinen kerros: 

 • 2 rkl maapähkinävoita (kukkurallista)
 • 2 prk kookoskermaa (2 x 200g esim. Biona)
 • 2 rkl agavesiirappia / juoksevaa hunajaa / vaahterasiirappia

 

Valmistusohje: 

Pohja:

Lisää pähkinät monitoimikoneeseen ja murskaa karkeaksi jauhoksi. Lisää sen jälkeen joukkoon taatelit, joista olet poistanut kivet, kookoshiutaleet, raakakaakao ja vaniljajauhe. Sekoita niin kauan, kunnes massasta tulee tasainen pallo ja lisää sen jälkeen joukkoon vesi samaan aikaan koko ajan sekoittaen. Sammutin koneen muutaman kerran ja kaavin seosta reunoilta, jotta seos sekoittuisi tasaisemmaksi massaksi. Laita kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi ja painele seos tasaiseksi massaksi pohjalle (leivinpaperi kannattaa laittaa kakkuvuoan irtopohjan päälle ja sen jälkeen kiinnitä reunat ja leikata ylijäänyt paperi vuoan ympäriltä pois). Laita pohja hetkeksi pakkaseen ja valmista sinä aikana keskimmäinen kerros.

 

Keskimmäinen kerros:

Poista taateleista kivet, kiehauta vedenkeittimellä pari desiä vettä ja laita taatelit kuumaan veteen muutamaksi minuutiksi. Sulata kookosöljy vesihauteessa (tai käytä sellaisenaan purkista). Lisää kaikki keskimmäisen kerroksen ainekset monitoimikoneessa keskenään. Ota pohja pois pakkasesta ja levitä keskimmäisen kerroksen seos lusikan avulla pohjakerroksen päälle. Laita takaisin pakkaseen.

 

Päällimmäinen kerros:

Lisää kaikki maapähkinävoi monitoimikoneeseen. Käytä kookoskermasta vain paksu päällimäinen kerros ja laita nestettä joukkoon vain pieni tilkka. Lisää sen jälkeen valitsemasi makeuttaja. Itse käytin juoksevaa hunajaa.

 

Kakun kannattaa antaa olla koko yön pakkasessa ja se kannattaa ottaa noin 30 minuuttia ennen tarjoilua huoneenlämpöön sulamaan. Kakku on parhaimmillaan silloin kun se on vielä hieman jäinen, joten kakun ei kannata antaa sulaa liikaa.

Ps. Kakkuvuoan pohjalle laitetun leivinpaperin avulla kakun pystyy siirtämään kakkulautaselle helposti. Ilman paperia taatelia sisältävä pohja jämähtää helposti kiinni kakkuvuokaan, eikä sitä pysty siirtämään. 

 

Nyt nauttimaan sunnuntaipäivästä, kahvikupposesta ja kakkupalasesta. 🙂