Resepti kauraleipä

Resepti – Helppo ja herkullinen kauraleipä

Resepti kauraleipä

Resepti kauraleipä

Resepti kauraleipä

Resepti kauraleipä

Resepti kauraleipä

Joskus tulee vain sellaisia puuskia, jolloin pitää leipoa jotain ja toissapäivän puuskasta seurasi tämä kauraleipä, josta tuli mielestäni todella hyvää! Alunperin sain idean kauraleipään tästä On my way -blogin Paras kauraleipä ikinä! -reseptistä, jota tuunasin jonkin verran omasta kaapista löytyvien ainesten kanssa keskenään. Tuo alkuperäinen resepti on varmasti myös todella hyvä, mutta itseltäni puuttui muun muassa tattarijauhot, pellavansiemenet ja kauramaito, joten piti mennä kaapista löytyvien ainesten ehdoilla.

 

Lasten suusta se totuus paljastuu!

Niin kuin varmasti moni vanhempi tietää, lasten suusta kuulee totuuden, halusi tai ei. Meillä lapset toimivatkin aina koemaistajina eri tuotoksille ja aika nopeasti saan rehellisen vastauksen onko jokin hyvää vai pahaa ja tämä kauraleipä sai positiivista palautetta ja peukkuja ja muun muassa tänään vanhin lapsi kysyi ”Onko kauraleipää vielä jäljellä?”. Tällaisen vastaanoton jälkeen on aina hyvä laittaa kyseinen resepti talteen ja hyödyntää sitä tulevaisuudessa uudelleen.

 

Tämä kauraleipä menee sellaisenaan, eikä se välttämättä vaadi lisukkeita rinnalleen. Sopii niin aamu- tai välipalaksi!

 

Koska tämä kauraleipä on maukkaimmillaan?

Sen huomasin, että juuri valmistuksen jälkeen kauraleipä oli melko murenevaa, mutta kun kauraleipä oli ollut yön yli jääkaapissa, oli se paljon kiinteämpää ja makukin oli mielestäni parempi, joten jos kokeilet tätä reseptiä, suosittelen malttamaan yön yli ja nauttimaan kauraleipää vasta seuraavana päivänä.

 

Resepti – kauraleipä (4 annosta)

Gluteeniton, maidoton

 

Ainekset: 

 • 3 kananmunaa
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 1/2 ruokasoodaa
 • 1/3 – 1/2 tl kanelia
 • 1/2 tl merisuolaa tai ruususuolaa
 • 1/2 dl chian siemeniä
 • 1 rkl pellavansiemenrouhetta
 • 2 tl hunajaa (kukkurallista, kannattaa käyttää juoksevaa)
 • 3 tl kookosöljyä
 • 1,5 dl mantelimaitoa
 • 2,5 dl luomu kaurahiutaleita
 • 3 dl kaurajauhoja

 

Valmistusohje:

Riko kananmunat kulhoon ja lisää joukkoon leivinjauhe, ruokasooda, kaneli, suola, chian siemenet ja pellavansiemenrouhe. Sekoita haarukalla tai lastalla ainekset hyvin keskenään ja lisää sen jälkeen joukkoon sulatettu kookosöljy, hunaja ja mantelimaito. Sekoita lopuksi joukkoon kaurahiutaleet ja kaurajauhot, jotka kannattaa lisätä hiljalleen seoksen joukkoon koko ajan haarukalla tai lastalla sekoittaen. Peitä kulho liinalla ja laita 10 minuutiksi sivuun. Voitele sinä aikana leipävuoka ja laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoan on hyvä olla noin 20 x 10 cm kokoinen tai jos sinulla on perinteinen pidempi leipävuoka, voi aineksia laittaa 1,5 kertainen määrä.

Kun seos on ollut sivussa noin 10 minuuttia, kaavi seos leipävuokaan ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa (ei kiertoilma) puolisen tuntia. Kokeile haarukalla puolen tunnin jälkeen onko leipä keskeltä kypsää ja jos haarukkaan jää taikinaa, laita uuniin vielä hetkeksi.

 

Ravintoarvot per annos: 

 • Kalorit: 271
 • Proteiinit: 11g
 • Hiilihydraatit: 24g
 • Rasvat: 13g
 • Sokerit: 3g
 • Kuidut: 6g

 

Jos kaipaat jotain makeampaa vaihtoehtoa kahviherkun korvikkeeksi, sopii siihen loistavasti tämä meidän perheen suosikki; banaanileipä, jonka reseptin löydät tästä linkistä.  Jos kaipaat jotain vielä makeampaa, suosittelen testaamaan näitä Elinan valmistamia raakasnickersejä, jotka on muuten mahdottoman hyviä!

 

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä reseptit: 

Resepti – Herkullinen kaura-raejuustoleipä

Resepti – Maapähkinävoimuffinssit

Resepti – Suklaa-taatelipallot

Instagram / Facebook