Mielen ja ajatusten voima

Tiesitkö, että meistä jokainen ajattelee noin 60 000 ajatusta päivän aikana? Nämä ajatukset ovat usein aina samoja päivästä toiseen, joten ei ihmekään ettei meidän elämämme muutu, vaikka monella meistä on siihen pieni palo sydämessä. Nämä ajatukset ovat lähtöisin usein meidän uskomuksista itseämme ja eri asioita kohtaan. 

Joten jos haluat saada elämässäsi muutosta aikaan, kannattaa sinun lähteä syöttämään mielellesi uusia ”ajatus- ja uskomussiemeniä”, jotka alkavat hiljalleen itää ja kasvaa yhä suuremmiksi ja suuremmiksi ja jotka lopulta alkavat korvata vanhoja ajatuksia ja uskomuksia. Näitä uusia siemeniä tulee aluksi kastella melkoisesti päivittäisellä toistamisella ja jankuttamisella, mutta jossain kohtaa ne pärjäävät omillaan, koska niillä on mielessäsi jo niin vahvat juuret. 

Jos emme mahdollista itsellemme uusien ajatusten ja uskomusten kasvua, jatkamme samojen 60 000 ajatuksen pyörittämistä päivästä toiseen. Nämä samat ajatukset pitävät meidät kiinni tässä pisteessä ja nämä samat ajatukset eivät päästä kulkemaan eteenpäin, vaikka kuinka haluaisimme. Jatkamme vain samassa oravanpyörässä juoksemista, jossa polttoaineena ovat ne samat vanhat ajatukset ja uskomukset, joita olemme kantaneet mukanamme vuodesta toiseen.

Uusien uskomusten syöttäminen tietoisesti omalle mielelle vaikuttaa ihan valtavasti meihin ihmisinä. Uudet uskomukset auttavat meitä tekemään uusia ratkaisuja. Uudet uskomukset auttavat meitä rohkaistumaan ja tekemään uusia tekoja. Uudet uskomukset auttavat meitä olemaan rohkeampia arjessamme. Uudet uskomukset auttavat meitä venymään mukavuusalueemme ulkopuolelle.

 

Mitkä uskomuksia sinun olisi hyvä muuttaa?

Jos sinulla on siellä syvällä sisimmässäsi jokin muutoksen halu tai sinulla on jokin tavoite, jonka haluaisit niin kovasti saavuttaa, mieti tarkasti, mitkä uudet ajatukset ja uskomukset voisivat tukea haluamaasi muutosta? Mitkä uudet ajatukset voisivat auttaa sinua pääsemään siihen pisteeseen, johon haluat päästä? Mitkä uudet ajatukset voisivat saada sinut voimaan henkisesti ja fyysisesti paremmin? Toki oikeilla, fyysisillä teoillakin on suuri merkityksensä, mutta on tärkeää, että pääkoppa on muutoksessa mukana. 

 

Vältä aliarvioimasta mieltäsi

Liian moni aliarvioi mielen voiman, vaikka mieli on juuri se, joka usein päättää, onnistummeko jossain vai emme. Jos esimerkiksi tavoitteenasi on pudottaa painoa, ei välttämättä pelkkä ruokavalion ja treenaamisen muuttaminen riitä, koska jos et tee omassa ajattelutavassasi muutosta, vanhoihin tapoihin palaaminen on lähes 100% varmaa. Miksi? Koska mielessäsi on valloillaan ne samat ajatukset ja uskomukset, jotka ovat pitäneet sinua jo kauan paikoillaan. Mielesi pyrkii palauttamaan päivittäiset tekonsa siihen, jotka tukevat niitä 60 000 ajatusta, joita pyörität päivittäin mielessäsi. 

Mielessäsi ovat valloillaan ne ajatukset, joiden vuoksi olet saattanut vuosien mittaan kerryttää ylimääräisiä kiloja kehoosi.

Heti kun alkumotivaation huuma menee painonpudotuksesta ohi, saatat helposti palata takaisin lähtöruutuun ja vanhojen uskomusten ja tapojen pariin, jos et ole alkanut itää mieleesi tietoisesti muutoksen siemeniä, jotka auttavat sinua kasvamaan. Tämän vuoksi haluan aina painottaa painonpudotustavoitetta tai minkä tahansa tavoitteen asiakas itsellensä asettaakin, että muutosta lähdetään tekemään myös niissä omissa uskomuksissa ja ajattelutavoissa.

 

Kun alat syöttämään uusia ajatuksia mielellesi, kuten:

  • pidän itsestäni juuri sellaisena kuin olen
  • rakastan itseäni
  • minussa on paljon hyvää
  • kehoni on paras paikka elää
  • minä riitän
  • olen huipputyyppi
  • olen vahva
  • itsekurini on rautainen
  • pystyn saavuttamaan tavoitteeni 
  • minussa on valtavasti potentiaalia 

Alkaa alitajuntainen mielesi hiljalleen uskoa sitä, mitä sille syötät. Tästä lähtee lopulta käyntiin lumipalloefekti, joka vain kasvaa ja kasvaa. Jotta pääset tähän pisteeseen, tulee sinun kuitenkin toistaa itsellesi useita kertoja päivässä uusia ajatuksia, uusia uskomuksia, jotta voit saada pysyvää muutosta aikaan.

Tämä tarkoittaakin, että toistat uusia ajatuksia itsellesi vähintään aamuin illoin useita kertoja peräkkäin ja toistat tämän saman mielellään vielä päivän aikana monta kertaa. Kannattaa myös muistaa, että uusia ajatuksia kannattaa syöttää mielelle varsinkin silloin, kun tunnet olosi kurjaksi. Kun tunnet, ettei sinusta välttämättä ole mihinkään ja olet lannistunut jossakin tilanteessa. Hyvä keino voikin olla kantaa paperia taskussa mukana minne menetkin. Tuohon paperiin olet kirjoittanut kaikki ne lauseet, joita haluat mielellesi syöttää. Voit myös ladata sovelluskaupasta My Affirmations -sovelluksen, johon voit kirjata kaikki uudet vahvistuslauseet, jolloin sovellus muistuttaa sinua niistä useita kertoja päivässä. Tämä sovellus on täysin ilmainen. Sovelluksen maininta ei ole mainos, vaan olen pelkästään tyytyväinen käyttäjä. 😉 

Yksi tärkeä pointti, joka kannattaa myös muistaa, on se, että jossain kohtaa uusi ajatus alkaa tuntua hyvältä ja se alkaa hiljalleen tuottaa tulosta, mutta tässä kohtaa ei kannata unohtaa ajatuksen toistamista, vaikka alatkin tuntea pikku hiljaa sen voiman. Sen sijaan, pidä ajatuksen toistaminen mukana päivissäsi ainakin 90 päivän ajan, jolloin se varmasti iskostuu ja juurtuu vahvasti mieleesi.

Muutoksen tekeminen omassa elämässä vaatii työskentelyä oman itsensä kanssa ja se vaatii syvää, sisäistä kaivelua, se vaatii toistoa toiston perään ja se vaatii välillä myös valtavasti vuodatettuja kyyneliä, mutta kaikki tämä työ kantaa lopulta hedelmää, kun pystyt hiljalleen tulemaan enemmän sinuiksi itsesi kanssa, kun alat tuntea olosi paremmaksi omassa kehossasi, kun alat tuntea olevasi enemmän yhtä itsesi kanssa ja ennen kaikkea kun alat uskoa itseesi ja siihen mitä teet!

 

Oma kokemukseni

Voin omasta kokemuksesta kertoa, että vaikka vuosia sitten karistin useita kiloja ja senttejä rungostani, olen vuosien saatossa joutunut tekemään eniten töitä mieleni kanssa. Jos en olisi viettänyt niin valtavan paljon aikaan omaa mieltäni kaivellen ja uskomuksia ja tapoja muovaten, en olisi varmasti tässä tilanteessa missä olen nyt. Tämän vuoksi suosittelen erittäin lämpimästi hakeutumaan mahdollisimman usein omaan rauhaan ja tekemään töitä sinun sisäisen itsesi kanssa (ei pelkästään ulkoisen). Kuuntele, mitä syvä sisäinen äänesi sinulle viestii. Osaa tunnistaa kaiken sen ajatustulvan läpi, mitkä ovat oikeasti niitä ajatuksia, jotka tulevat suoraan sydämestäsi ja mitkä ovat lannistavaa hömppää, josta kannattaa päästää irti. Tunnustele ristiriidan tunteita, joita koet eri tilanteissa ja mieti, mistä ne voisivat johtua. Pohdi arvojasi ja pyri pääsemään arjessasi tasapainoon, jossa ajatuksesi ja päivittäiset tekosi ovat keskenään tasapainossa.