Täytetyt paprikat

Nyt ei kyllä löydy kunnon kuvia tähän reseptiin, koska en ehtinyt niitä napsasta nälissäni ennen syömistä, mutta maultaan nämä täytetyt paprikat olivat todella hyviä, joten sehän se tärkein asia onkin. Isona plussana myös reseptin helppous. 😉 

Jossain kohtaa tein täytettyjä paprikoita useinkin, mutta viime kerrasta on jo hyvä tovi, joten nyt olikin mukava pitkästä aikaa kokkailla niitä. Suosin täytetyissä paprikoissa tai yleensäkin paprikoita syödessä punaista ja keltaista paprikaa, koska mielestäni vihreä paprika ei maistu juuri miltään. Mitä mieltä sinä olet?

 

Täytetyt paprikat 

Ainekset: 

3 paprikaa

 

Täyte:

  • raejuustoa
  • kananmuna
  • kinkkua (tai kanaa, fetaa, lihaa..)
  • sipuli
  • päälle pieni ripaus juustoraastetta (ei pakollinen)
  • mausteita (pippuria ja ruususuolaa)

 

Valmistusohje: Lämmitä uuni 175 asteeseen. Halkaise paprikat kahtia, poista siemenet ja pese paprikat hyvin. Kun uuni on lämmin, laita paprikat uunivuokaan ja uunin keksitasolle paistumaan noin 10 minuutiksi.

Valmista sinä aikana täyte: Pilko sipuli pieneksi silpuksi ja sekoita kaikki täyteainekset keskenään kulhossa. Ota sen jälkeen hieman pehmenneet paprikat uunista, kaada paprikoihin kertynyt neste pois ja täytä paprikat täytteellä ja laita takaisin uuniin noin 15-20 minuutiksi.

Tämä ateria on proteiinipitoinen, eikä sisällä juuri ollenkaan hiilihydraatteja. Suosittelen nauttimaan paprikat runsaan salaatin kera ja laittamaan salaatin joukkoon pienen lorauksen kylmäpuristettua oliiviöljyä.