Paras aika on nyt!

Joskus sinusta saattaa tuntua, ettet oikein etene mihinkään, junnaat paikallasi ja podet jatkuvasti huonoa omaatuntoa tehdyistä tai tekemättömistä teoista. Saatat jatkuvasti miettiä mitä kaikkea et tehnyt tänään, mitä kaikkea et tehnyt viime viikolla tai viime kuussa. Et käynyt lenkillä, et syönyt terveellisesti vaikka olisit voinut, etkä myöskään ostanut kaupasta terveellisiä ruokia, vaan ennemminkin sipsiä ja muita herkkuja.

Olet myös saattanut toistella itsellesi jo useita kymmeniä kertoja, että aloitat muutoksen teon huomenna. Huominen on se päivä kun alat syödä terveellisesti, alat liikkua ja alat huolehtia itsestäsi ja hyvinvoinnistasi paremmin. Tuo huominen on kuitenkin aina lykkääntynyt eteenpäin ja eteenpäin ja huomisesta tuli lopulta eilinen ja koko aloitus unohtui, kunnes se ponnahtaa taas uudelleen esiin silloin kun voit huonosti, tunnet olosi epämukavaksi nahoissasi ja haluat muutosta.

Niin moni meistä elää murehtien eilistä tai miettien huomista. Näin tehdessä unohtuu se tärkein asia, joka on kaiken pointti eli tässä hetkessä eläminen. Meistä ei nimittäin kukaan voi vaikuttaa eiliseen tai siihen, mitä viime viikolla tapahtui. Meistä ei kukaan tiedä, mitä huominen tuo tullessaan, mutta joka ikinen meistä elää juuri TÄTÄ HETKEÄ ja näin ollen meistä jokainen pystyy vaikuttamaan TÄHÄN HETKEEN ja tässä hetkessä tehtyihin päätöksiin.

Mitä jos lopettaisitkin eilisestä tai viime viikosta murehtimisen, koska et voi vaikuttaa enää niihin millään lailla. Älä käytä aikaa miettien jotain sellaista, johon et voi enää vaikuttaa, vaan pyri päästämään irti ja keskittymään tähän hetkeen. Vältä myös siirtämästä aloitusta tulevaan, koska silloin vain välttelet jotain, jota oikeasti sisimmässäsi haluat. Jos oikeasti haluat muutosta elämääsi, sen oikea aika on nyt, tällä minuutilla. Päätä, että aiot kohdella itseäsi paremmin tästä hetkestä eteenpäin. Jo pelkästään päätöksen tekeminen antaa motivaatiota ryhtyä toimeen.  

Tiedän, että muutos saattaa tuntua aluksi epämukavalta, mutta epämukavuus on vain hetkellistä. Epämukavuutta ei kannata myöskään miettiä pahana asiana, koska tekemällä epämukavia tekoja, saat lopulta mukavia tuloksia aikaan, jotka auttavat muuttamaan elämääsi positiivisella asialla. Eli epämukavuusalueelle meneminen tuottaa lopulta pitkäkestoisempaa mukavuutta. Epämukavuusalueella tasaiseen tahtiin käyminen myös vahvistaa sinua ja sinä kasvat ihmisenä. Sinä muutut ja vahvistut!

Muista myös, ettei muutoksen tarvitse tarkoittaa kaiken muuttamista kerralla, vaan se voi tarkoittaa pieniä tekoja, hyvin pieniä tekoja ja tapamuutoksia. Tärkeintä on, että teet jotain toisin kuin ennen. Näin mahdollistetaan muutos. 

 

Kun nyt päätät kohdella itseäsi paremmin, muista tehdä se lempeästi ja itseäsi arvostaen. Sinun ei nimittäin kannata tehdä tapojen muuttamisesta ja elämäntapamuutoksesta itsellesi yhtä kiusaa ja itsesi piiskaamista, koska muutoksen ainoana tarkoituksena on tehdä elämästäsi parempaa, tehdä sinusta onnellisempi. Tiedosta siis, että sinä ruokit kehoasi terveellisellä ravinnolla, koska haluat kehollesi pelkästään hyvää. Haluat elää terveellistä elämää ja haluat olla mahdollisimman terve nyt ja aina, koska sinä ansaitset voida mahdollisimman hyvin!

Liikuntaa kannattaa miettiä myös samalla tavalla. Et liiku sen vuoksi, että piiskaisit itseäsi menneiden vuosien liikkumattomuudesta, vaan liikut, koska haluat kehosi olevan hyvässä kunnossa ja terve. Haluat kehosi olevan liikkuva ja notkea, vahva ja energinen. Haluat nauttia liikunnan tuomasta lisävirrasta, jonka ansiosta jaksat kiireistä arkea paremmin ja haluat elää seuraavat vuodet ja vuosikymmenet mahdollisimman hyvinvoivana!

Muista, että sinulla on täysi valta ja oikeus päättää joka päivä ja joka hetki mitä syöt, miten liikut ja millainen päiväsi tulee olemaan, joten käytä tuota valtaa ja tee päivistäsi sellaisia, että ne tukevat sitä, millaista haluat elämäsi olevan. Kaiken pääpointti on se, että KESKITYT TÄHÄN HETKEEN. Tässä hetkessä on avaimet hyvään päivään, hyvään viikkoon ja hyvään kuukauteen! Muista, ei eilisessä, ei huomisessa, vaan TÄSSÄ PÄIVÄSSÄ ja tässä hetkessä. Vain tämä hetki merkitsee.

Muista myös, että aina voi aloittaa alusta. Aina voi hypätä takaisin hevosen selkään, jos sieltä hetkellisesti putoat. Elämäntapamuutoksen tekeminen ei ole helppoa ja sinä aikana tulee pudottua ratsailta useita kertoja, mutta aina tulee vain hypätä takaisin kyytiin ja jatkaa matkaa.