VIIKON TREENI: yhdistelmäkehonpainoliikkeet koko kropalle

Balilla koin ”valaistumisen” siitä, miten huikean hyvän kehonpainotreenin voi saadakaan aikaiseksi erilaisia tuttuja liikkeitä yhdisteltäessä! Tämä treeni kattaa kolme erilaista yhdistelmää, joissa on yhteensä vaikutteita seitsemästä eri liikkeestä ja voin 100% taata et kun teet itsellesi skaalatun (ylös- tai alaspäin) määrän liikkeitä niin saat sykkeen nousemaan ja lihaksissa tuntumaan. Ainakin minä sain ja tää treeni on ollut itselläni koko kesän sellainen number 1 treeni jonka teen silloin kun tilanne vaatii treeniä, eli omalla partsilla, reissuissa.

Tämän treenin voit siis toteuttaa lähes missä tahansa. Tarvitset tähän ainoastaan oman ruhosi ja paljon tsemppiä. 😀 Muista, että voit skaalata toistomääriä alas-, tai ylöspäin ja jos jokin liike sattuu, älä missään nimessä tee sitä ja jätä tarpeen mukaan hyppyjä tms. pois. Tämä on aika raaka rupeama, jos niin haluat ja taas helpompi jos teet rauhallisemmin ja vähemmän toistoja.

VIIKON TREENI: yhdistelmäkehonpainoliikkeet koko kropalle

Lämmittele alkuun huolellisesti esimerkiksi hölkäten, avaamalla liikeratoja dynaamisilla lämmittelyillä, jotka löydät TÄÄLTÄ. Käy liikkeet lämmitellen läpi ja tee muutama toisto jo terävämmin tulevaa treeniä varten.

  1. Askelkyykky hypyllä + kyykky x 10
  2. Vuorikiipeilijä + burpee + kerähyppy x 8
  3. Kapea etunojapunnerrus + askellukset kyynärnojaan x 8

Tee 3-4 kierrosta. Pidä kierrosten välissä 2 minuutin tauko.

Jos haluat skaalata treeniä iisimmäksi, pidä tauot jokaisen liikkeen jälkeen ja tarpeen mukaan skaalaa määrää pienemmäksi. Hypyt voi myös jättää pois, jos ne sattuu tms.

Huomioitavaa! 

  • Pyri pitämään asentosi suorassa 1 liikesarjan kyykyissä. Kyykyssä avaa polvia sivuille ja pidä paino kantapäillä ja laskeudu selkä suorana polviesi väliin.
  • Kakkosliikkeessä tuo vuorikiipeilijässä jalka käden viereen tarpeeksi eteen ja tee burpeen hyppynousu punnerrusasennosta eteen jalat leveällä, jolloin saat reisien lihakset paremmin töihin. Tarpeen mukaan askella burpee.
  • Kolmannessa liikesarjassa voit pitää polvet maassa niin punnerrusten kuin askellustenkin ajan jos tarve vaatii. Punnerrukset tehdään kapealla, kyynärpäiden osuessa kylkiin. Askelluksissa aloita ensin vaikka vasemmalla puolella lasku-nousu ja sen jälkeen oikealla puolella. Pidä lantio mahdollisimman liikkumatta liikkeen ajan.

 

Kaipaatko lisää treenimotivaatiota ja vinkkejä? Löydät kaikki viikon treenit TÄÄLTÄ!