Raakakakkuset

Terveellisemmät pääsiäisherkut!

Mitä sinun pääsiäispöydästäsi löytyy? Onko siellä perinteistä mämmiä ja pashaa vai jotain aivan muuta? Itse en ole oikein näiden kummankaan ystävä ja tämä johtuen ihan siitä, etten yksinkertaisesti pidä niiden mausta, vaikka varsinkin mämmiä koitan joka pääsiäisenä maistella, mutta aina lopputulos on sama, ei vain ole omaan mieleen.

Tänä vuonna ajattelin kokkailla pääsiäseksi terveellisempiä herkkuja ja muun muassa alla olevat raakakakkuset menevät valmistukseen loppuviikon aikana ja ehkä myös terveellisempi versio juustokakusta tulee kokeiltua, ken tietää. Jos sellaista päätän tehdä, laitan siitä ehdottomasti myöhemmin myös teille postauksen ohjeiden kera tulemaan.

Alla neljä terveellisempää vaihtoehtoa herkkupöytään. Kolme makeaa ja yksi suolainen vaihtoehto. Suolaisia vaihtoehtoja pitäisi keksiä enemmän, koska makeita on kyllä rutkasti, mutta suolaisia vain muutama. Olisiko sinulla antaa vinkkiä jostain terveellisestä suolaisesta herkusta? Kenties jopa jakaa resepti, mitä voisin kokeilla? 🙂

Raakakakkuset

Raakakakkuset – 12 palaa

Ainekset:

Alin kerros:

 • 2 dl cashewpähkinöitä (voi halutessa liottaa 2-4 tuntia ennen valmistusta)
 • 1 dl hasselpähkinärouhetta
 • 1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
 • 6 taatelia
 • 3 rkl kookosöljyä

 

Toinen kerros:

 • 8 taatelia
 • 2 rkl kookosöljyä
 • 4 rkl (kukkurallista) luomu maapähkinävoita
 • 1/2 dl manteleita
 • ripaus vaniljajauhetta

 

Päälle:

 • 2 rkl kookosöljyä
 • 2-3 rkl raakakaakaojauhetta
 • 1 rkl luomuhunajaa
 • hasselpähkinärouhetta

 

Ohje: Valmista ensin alin kerros; sekoita kaikki ainekset keskenään monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Itse käytin leipävuokaa, jonka pohjalle leikkasin leivinpaperista palan ja sen jälkeen painelin seoksen vuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Tämän jälkeen sekoitetaan toisen kerroksen ainekset keskenään monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi joka levitetään alimman kerroksen päälle. Tässä kohtaa voi halutessa laittaa vuoka tunniksi pakkaseen ja valmistaa sen jälkeen päälle ohut suklaakerros, mutta itse hätähousuna valmistin päällisen heti perään. Eli kookosöljyn voi sulattaa vesihauteessa, jonka joukkoon sekoitetaan raakakaakao ja hunaja. Tämän jälkeen ainekset sekoitetaan hyvin keskenään ja sen jälkeen kaadetaan vuokaan tasaisesti kakun päälle (lusikalla lopuksi vielä viimeistely).  Tässä tapauksessa päällinen imeytyy kakkusiin, eikä tule kunnon suklaapäällistä. Tämän jälkeen ripotellaan päälle hasselpähkinärouhetta ja sen jälkeen tunniksi pakkaseen, jonka jälkeen kokonainen pala pois vuoasta ja leikkataan 12 raakakakkupalaa. Todella hyvää, nam!

Täältä löydät Elinan loihtimien Snickers-raakapatukoiden ohjeen, jotka ovat myös mielettömän herkullisia!

 

proteiinipalloset

 

Proteiinipalloset – 16 palloa

Ainekset:

 • 5 rkl luomu maapähkinä-, manteli- tai cashewpähkinävoita
 • 2 rkl hunajaa (kukkurallista)
 • 50g cashewpähkinä
 • 50g heraproteiinia (vanilja)
 • 60g kaurahiutale
 • vettä (jos tarve vaatii)

 

Ohje: sekoita kaikki ainekset keskenään monitoimikoneessa. Jos taikina jää liian jauhemaiseksi ja siitä on vaikea pyöritellä palloja, lisää pieni määrä vettä. Pyörittele palloset ja säilö jääkaapissa. Säilyy siellä maksimissaan kaksi viikkoa. 😋

Yhdessä proteiinipallossa on 70 kaloria, 4.5g proteiinia, 4.5g hiilareita ja 3.5g rasvaa. 👍 Välipalaksi voi nauttia esimerkiksi kolme palloa, joka tekee yhteensä 210 kaloria, 13.5g proteiinia ja 13.5g hiilareita ja 10.5g rasvaa👌

 

Alle 50 kalorin muffinssit

 

Alle 50 kalorin muffinssit – 9 muffinssia

Ainekset:

 • 2 kypsää banaania
 • 3 kananmunaa
 • ½ tl leivinjauhetta
 • ½ tl vaniljajauhetta
 • marjoja
 • (halutessa 3rkl gluteenitonta jauhoseosta tai vaikka 1,5 kauhaa proteiinijauhetta)

 

Ohje: Lämmitä uuni 175 asteiseksi. Muusaa banaanit kulhossa. Sekoita joukkoon kananmunat ja sekoita hyvin keskenään. Sekoita sne jälkeen joukkoon leivin- ja vaniljajauhe ja sekoita muutaman kerran haarukalla. Täytä muffinssivuoka hieman yli puoleen väliin ja ripottele sen jälkeen jokaiseen vuokaan muutamia mustikoita tai muita marjoja, mitä haluat käyttää. Paista uunissa noin 15 minuuttia.

Ps. Blogista löytyy myös maapähkinävoimuffinssien resepti, joka on kokeilemisen arvoinen.

 

vihannespiirakka

 

Vihannespiirakka – 6 annosta

Ainekset:

 • 1 rkl oliiviöljyä
 • 500g pakastevihanneksia
 • 125g tomaattimurskaa
 • 6 kananmunaa
 • 3rkl tuoretta basilikaa
 • 1 dl maitoa (tavallista tai esim. kauramaitoa)
 • 150g vähärasvaista mozzarella-juustoa
 • ruususuolaa ja pippuria

Ohje: Paista pannulla öljytilkassa pikaisesti (3-5 minuuttia) pakastevihannekset niin, että ne ovat sulaneet. Poista pannu lämpimältä levyltä ja lisää vihannesten joukkoon tomaattimurska ja pieneksi pilkottu basilika. Mausta suolalla ja pippurilla. Riko kananmunat suureen kulhoon, lisää maito ja vihannessekoitus. Sekoita joukkoon lopuksi raastettu mozzarella. Sekoita ainekset keskenään ja kaada seos piirakkavuokaan. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paista 35-40 minuutin ajan. Vihannespiirakkaa voi tarjoilla kylmänä tai kuumana.

Yhdessä annoksessa on vain 211 kaloria, 14g proteiinia, 6g hiilihydraatteja ja 14g rasvaa.

Ps. Tämän vihannespiirakan joukkoon voi hyvin lisätä vaikka paistettua kanaa tai fetaa. Sopivat hyvin joukkoon.

 

Oikein mukavaa pääsiäistä! 🙂