Tehostartti rasvanpolttoon – Perustarpeet kuntoon!

Tehostartti rasvanpolttoon viikko käynnistyy! Tällä viikolla tarkoituksena on motivoida kaikkia rasvanpoltosta ja energisyydestä kiinnostuneita ottamaan askeleita kohti edellä mainittuja tavoitteita. Tällä viikolla onkin tiedossa konkreettisia ohjeita, joiden avulla lähteä liikkeelle. Tämä viikko sopii loistavasti myös niille, jotka haluavat tehdä terveellisiä muutoksia elämäntavoissaan, koska onnistuneen ja pysyvän rasvanpolton takana ovat terveelliset elämäntavat. 😉

Tällä viikolla on tosiaan jaossa lyhyitä vinkkejä ja pidempiä kirjoituksia, joita voit ottaa käyttöön omaan arkeesi. Osa vinkeistä jaetaan Facebook-sivuillamme, joten jos et vielä tykkää meidän sivusta, käy tykkäämässä siitä TÄÄLLÄ. Mikäli usean vinkin yhtäaikaisesti käytäntöön vieminen tuntuu haastavalta viikon aikana, muista, ettei sinulla ole kiirettä ja voit ihan rauhassa edetä pieni askel kerrallaan. Tärkeintä on se, että etenet, oli vauhtisi sitten miten nopeaa tai hidasta tahansa.

Tänään ensimmäisenä päivänä käydään kiinni ihan perusasioihin ja nämä ovat HAPPI ja VESI. Mitä tällä tarkoitan? No, sitä, että ihmiskehon perustarpeisiin kuuluu juurikin happi ja vesi. Ihminen pärjää suhteellisen kauan ilman ravintoa, mutta emme selviä kovin kauaa ilman happea tai vettä. Meidän kaikki solut ja kehon toiminnot nimittäin vaativat näitä kahta toimiakseen ja kun keho saa näitä riittävästi, silloin se myös toimii mahdollisimman hyvin eli kun pidämme riittävästä veden saannista huolta, aineenvaihduntasi on vilkkaampi, joka on taas positiivista myös rasvanpolton kannalta.

Haluaisimmekin haastaa sinua tällä viikolla pitämään huolta siitä, että aloittaisit jokaisen aamusi suurella vesilasillisella, johon puristat sitruunamehua mukaan. Juo tämä lasillinen heti heräämisen jälkeen, niin se auttaa tasaamaan yön aikana heikentynyttä nestetasapainoa ja auttaa potkimaan kehosi kunnolla hereille ja vilkastuttaa aineenvaihduntaa. Tämän jälkeen pidä huoli, että juot päivän mittaan noin pari litraa vettä tasaiseen tahtiin aterioiden välissä. Eli tiivistettynä:

  • juo heti heräämisen jälkeen suuri lasillinen sitruunavettä
  • juo koko päivän aikana noin 2 litraa vettä

Tässä superaamusmoothie-kirjoituksessa kerroin jo aiemmin sitruunaveden vaikutuksesta kehoon ja kirjoitus kannattaa käydä lukemassa, mikäli aihe kiinnostaa

Vedenjuonnin lisäämisellä on todella suuri vaikutus kehosi toimintaan pitkässä ajanjaksossa! Vesi auttaa kehoa voimaan hyvin ja tukee kehon kaikkia toimintoja ja terveyttäsi! 

 

No entäs se happi?

Tottahan toki sinä koko ajan hengität 😉 mutta tällä viikolla pidä huoli, että aina silloin tällöin keskityt hengityksesi rauhalliseen kulkuun aina palleaan saakka. Laitat silmät kiinni ja annat ilman virrata nenästä sisään ja ulos, rauhallisesti. Vältä tekemästä rajuja sisäänhengityksiä ja pumppaamasta kunnolla ilmaa keuhkot ja pallean täyteen, koska tämä voi vain aiheuttaa enemmän huonoa oloa ja hapenpuutetta ja tämä johtuu ihan siitä, että suuri ilman haukkominen poistaa elimistöstä liikaa hiilidioksidia. Sen sijaan taas rauhallinen hengitysrytmi, jonka aikana hengitetään rauhalliseen tahtiin palleaan saakka, auttaa rauhoittamaan kehoa ja lisää elimistön hapensaantia.

Monella hengitys voi olla kiireen, jatkuvan stressin tai huonon työasennon vuoksi pinnallista, jolloin solusi eivät saa niin paljon happea ja keuhkojen kapasiteetista saatetaan käyttää vain alle puolet tai jopa vain kolmannes. 

 

Ota kuuma, aineenvaihduntaa potkiva juoma käyttöön!

Riittävän veden juonnin lisäksi voit tällä viikolla juoda myös tätä rasvanpolttoa tehostavaa kuumaa juomaa 1-2 kertaa päivässä. Tuliset mausteet lisäävät kehon lämmöntuotantoa, joka vilkastuttaa aineenvaihduntaa. Voit esimerkiksi korvata aamukahvisi kuumalla juomalla tai sitten hörppiä sitä töistä kotiin päästessä.

 

Kuuma juoma (2 annosta)

  • 6-8 dl keitettyä vettä
  • 1 pss vihreää teetä
  • 2 tl tuoretta inkivääriä
  • ripaus chili- tai cayennepippuria
  • tuoretta sitruunan mehua (purista loraus joukkoon)
  • Ripaus kanelia

Ohje: Kiehauta vesi ja sekoita kaikki ainekset veden joukkoon ja anna hautua noin 5-10 minuuttia. Kaada sen jälkeen siivilän läpi kuppiin ja nauti. Huom! Kannattaa laittaa tulista maustetta ensin vähän ja totuttaa vatsa siihen, mikäli et ole tottunut tulisiin mausteisiin.

 

Jos olet mukana meidän tehostartti rasvanpolttoon viikossa, käy kommentoimassa tämän aamun Facebook-julkaisuani kirjoittamalla siihen HEP! ja jos sen jälkeen kommentoit ainakin kerran päivässä koko viikon ajan jakamiamme rasvanpolttoon liittyviä vinkkejä, olet mukana yllätysarvonnassa, jossa palkintona on rasvanpolttoon liittyvä palkinto. 😉 Arvonta päättyy sunnuntaina ja voittaja arvotaan samana iltana.

 

Ps. Voit käydä lukemassa alla olevista linkeistä lisää aineenvaihdunnan vilkastuttamisesta: 

Tehosta aineenvaihduntaasi: osa 1/2: mikä hidastaa aineenvaihduntaa?

Tehosta aineenvaihduntaasi osa2/2

Tehosta aineenvaihduntasi toimintaa näillä keinoilla!