Alle 50 kalorin muffinssit

Alle 50 kalorin mustikkamuffinssit

Alle 50 kalorin muffinssit

Näissä muffinsseissa on alle 50 kaloria per muffinssi, joten näitä muffinsseja voi todellakin nauttia huoletta hyvällä omallatunnolla vaikka pari kolme kerralla. 😉

Nämä muffinssit ovat maidottomia ja gluteenittomia ja ne sopivat hyvin vaikka perheen pienimmille välipalaksi. Meillä ainakin isommat lapset pitivät muffinsseista ja niitä tuli kokattua viikon aikana kahteen otteeseen. Mustikat voi halutessa korvata muilla marjoilla ja muffinssiseokseen voi lisätä 3 rkl gluteenitonta jauhoseosta tai proteiinijauhetta, jos haluaa nauttia muffinsseja esimerkiksi välipalaksi ja haluaa tehdä niistä proteiinipitoisempia.

Tästä annoksesta tulee noin 9 muffinssia.  Yhdessä muffinssissa on 48 kaloria, 2,5g proteiinia, 4,5g hiilihydraatteja ja 1,9g rasvaa.

 

Alle 50 kalorin mustikkamuffinssit

Ainekset:

  • 2 kypsää banaania
  • 3 kananmunaa
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl vaniljajauhetta
  • marjoja
  • (halutessa 3rkl gluteenitonta jauhoseosta tai vaikka 1,5 kauhaa proteiinijauhetta)

Ohje: Lämmitä uuni 175 asteiseksi. Muusaa banaanit kulhossa. Sekoita joukkoon kananmunat ja sekoita hyvin keskenään. Sekoita sne jälkeen joukkoon leivin- ja vaniljajauhe ja sekoita muutaman kerran haarukalla. Täytä muffinssivuoka hieman yli puoleen väliin ja ripottele sen jälkeen jokaiseen vuokaan muutamia mustikoita tai muita marjoja, mitä haluat käyttää. Paista uunissa noin 15 minuuttia.