Kun ei yhtään huvittaisi lähteä treenaamaan! Mistä motivaatiota?

Herätyskello soi aamulla ja painan torkkua. Olin vielä edellisenä iltana päättänyt, että en sorru torkuttelemaan, mutta laiskuus voitti. Kalenteriin on merkattu aamutreeni, joka pitäisi tehdä ennen työpäivän alkua. Tekisi mieli jäädä pehkuihin, mutta nousen sekoittelemaan aamujuoman ja piristyn jo kivasti, mutta silti kotijutut ja työt houkuttelisivat enemmän, kuin yksin puurrettu treeni salilla. Ja luvassa ei ole mikään pehmeä aamuinen herättelytreeni, vaan edessä on kunnon hikijumppa, jossa on inhoamani wallball -liikkeitä (liikaa) ja runsaasti target burpeita ja muuta mukavaa. Päätän silti että menen, vaikka kuinka hankaa vastaan. Auto on lumen alla, hyvä kun pääsen ajamaan pihastamme pois lumikasojen vuoksi ja tuntuu kuin koko maailma vastustaisi salille menoani. Kun ei yhtään huvittaisi! Mistä motivaatiota?

AINA EI HUVITA, SE ON SELVÄÄ! MEILLÄ JOKAISELLA ON HETKIÄ, PÄIVIÄ TAI JAKSOJA, ETTEI TREENAAMAAN LÄHTEMINEN NIIN HUVITA. SE, MITEN SUHTAUDUT NÄISSÄ TILANTEISSA, ONKIN RATKAISEVAA!

Kuullostaako tutulta? Joskus ei vaan yhtään hotsita, ei vaan innosta ja mielummin jäisi kotiin. Käyt mielesi kanssa taistelua siitä, voittaako mukavuus vaiko treenaamaan meno. Elämä on täynnä valintoja ja liikunta ja liikkumattomuus on yksi sellainen valinta. ”Ei tänään, huomenna on parempi päivä. Ei sittenkään, katsotaan ensi viikolla..”. Treenaamista siirretään ja siirretään ja pian huomataan, että taukoa on kertynyt jo niin paljon, että kynnys treenaamaan lähtemiseen on noussut niin, ettei sinne lähdetä ollenkaan. Niinhän se on, että sä totut säännölliseen treenaamiseen ja sä totut siihen, ettet treenaa. Ihminen on mukautuvainen, yllättävän mukautuvainen. 

 

No, mä saavuin salille ja mietin, että mitähän tästä tulee. Lämmittelin alle ja keräsin kamat, joita tarvitsen treenissä. Sit tein päätöksen, että mä vedän tän kunnialla läpi ja teen parhaani. Mä kuvittelin jo etukäteen, miten hyvältä treenin jälkeen tuntuisi. Laitoin kellon pyörimään ja rupesin hommiin. Ja siitä treenistä tuli hyvä! Ei se kaiken kaikkiaan mukavalta tuntunut, mutta tein liikkeitä joista en niin pidä ja sain ne tehtyä, kaikkine toistoineen. Ja fiilis oli loistava, hikinen ja tyytyväinen. 

 

Kun ei yhtään huvittaisi! Mistä motivaatiota?

 

Säännöllinen treenaaminen vaatii määrätietoisuutta sekä päättäväisyyttä. Se vaatii suunnitelmallisuutta ja sitä että olet itsellesi tilivelvollinen. Se vaatii myös tarkkaa korvaa sen suhteen, että osaat erottaa sen mikä on laiskuutta ja mikä on oikeasti hyvä syy keventää tai jättää menemättä. Hyvin usein mukava sohva ja peiton alla löhöily tuntuu vievän voiton hikoilemisesta ja itsensä likoon laittamisesta. Näissä tilanteissa vaaditaan asennetta!

Kun kaipaat motivaatiota treenamiseen, kokeile näitä tekoja:

  • Päätä. Tee päätös jo etukäteen siitä, että menet ja sitten vain menet! Älä mieti liikaa.
  • Suunnittele etukäteen. Mieti treenit etukäteen kalenteriisi ja kirjoita ne ylös jollain muulla kuin lyijykynällä. Näin et pysty kumittamaan pois itsesi kanssa sopimaa treeniä. Pidä sopimuksesta kiinni.
  • Sovi treeni ystävän kanssa tai liiku porukassa! Yhdessä hikoileminen ja tekeminen on hauskempaa! Ja jos treenaat yksin, käy itsesi kanssa treenin ajan tsemppaavaa vuoropuhelua; sä pystyt siihen! Näytä itsellesi!
  • Kuvittele jo etukäteen, miten hyvä fiilis sulla on treenin jälkeen! Mieti miten se fiilis eroaa siitä, että jäisit nyt kotiin möhköttämään. 
  • Jos olo on tosi nuutunut ja väsynyt, mene silti, mutta tee kevyemmin ja lyhyempi aika. Voi olla, että kroppa herää ja treeni alkaakin maistua! 

Muista se, että sä itse olet ainoastaan vastuussa siitä, että treenaat säännöllisesti ja elät terveellisesti. Kukaan muu ei tee sitä sun puolesta. Ei kukaan. Siksi ihan ensimmäisena, jos olet on-off-liikkuja tai jojoilija, on sun ensimmäinen tärkein askeleesi vastuun ottaminen. Ja sä pystyt siihen, luota itseesi ja etene pienin askelin. 

Takuulla aivan uutta motivaatiota niin treenaamiseen kuin syömiseen saat myös osallistumalla 26.3. alkavaan Fat Burn + Detox -verkkovalmennukseen TÄSTÄ! Edellinen ryhmämme syttyi TULEEN valmennuksen aikana, HUH HUH. <3