Tästä aamusmoothiesta potkua päivään!

Kaipaatko piristävää potkua takapuolellesi? Kaipaatko jotain uutta ja raikasta tuulahdusta arkeesi? Kaipaatko jotain sellaista, josta saisit kunnolla virtaa ja jonka avulla saisit vähennettyä jatkuvaa turvotusta?

Mitä jos kokeilisit startata päiväsi niin kuin meidän Puhdistu ja hoikistu -verkkovalmennuksen osallistujat starttaavat ensimmäisellä kevyellä ja puhdistavalla viikolla ja puhdistavalla viikolla? Tämä kokeilu vaatii sinulta hyvin vähän, mutta sen ansiosta ensiviikon alku voi olla paljon tehokkaampi, kuin useampi kulunut aamu ja saat samalla tehostettua kehosi toimintoja ja puhdistettua sitä ravinnerikkaalla smoothiella. 😉 Kannattaa kokeilla!

 

Mitä tarvitset:

Tarvitset jokaiselle aamulla ainekset aamusmoothieesi. Reseptin löydät alta, josta voit katsoa tarvitsemasi ainekset. Suosittelen valmistamaan juoman valmiiksi jo edellisenä iltana jääkaappiin odottamaan ja aamulla vain sekoitat juomaa muutaman kerran lusikalla ja juot kurkusta alas. Helppoa! Voit myös säilyttää smoothieta sheikkerissä, jolloin voit napata sen helposti mukaan ja nauttia vaikka työmatkalla tai töihin päästyäsi.

 

Miten aamu etenee:

Heti heräämisen jälkeen, nauti suuri lasillinen vettä, johon olet puristanut tuoretta sitruunaa. Sitruunavesi auttaa alkalisoimaan kehoa eli lisää kehon emäksisyyttä, joka vähentää happamuutta. Jos et ole tottunut juomaan vettä kovinkaan paljon, kannattaa ensimmäisenä päivänä lähteä liikkeelle pienellä vesilasillisella ja nostaa määrää seuraavana päivänä maltillisesti.

 

Suosittelen lämpimästi jättämään aamuveden juonnin omiin aamurutiineihin kolmen päivän jälkeen, koska se auttaa tasapainottamaan yön aikana heikentynyttä nestetasapainoa ja samalla se myös auttaa alkalisoimaan kehoa, jolloin se tukee kehon happo-emästasapainoa. Happo-emästasapaino on terveyden kannalta tärkeää, mutta usein kuitenkin päivittäin nautittu ravinto + runsas kahvin juonti happamoittaa elimistöä, jolloin usea kärsii erilaisista terveysongelmista (lihavuus, väsymys, masennus, kipu, turvotus… Hapan elimistö alkaa tuottaa myös bakteereja, homeita, hiivoja ja sieniä).

Elimistöä happamoittavia ruokia ovat muun muassa: liha, viljatuotteet, maitotuotteet, kahvi, sokeri, keinotekoiset makeutusaineet, puhdistettu suola… Emäksisyyttä lisääviä ruokia ovat muun muassa: marjat, kasvikset (juurikin lehtikaali, jota superaamusmoothie sisältää), hedelmät.

Puhdistu & hoikistu–verkkovalmennuksessa nautitaan runsaasti kehon happo-emästasapainoa tukevia ruokia, joten se voikin olla oiva tapa saada keho palautettua tasapainoon ja päästä eroon turvotuksesta ja väsymyksestä. Samalla opit myös syömään terveellisesti ja omaksut paljon terveellisiä elämäntapoja.

 

Noin 30 minuutin kuluttua sitruunaveden juomisesta:

nauti alla oleva aamusmoothie. Mikäli aamusi on kiireinen, voit lyhentää veden juonnin ja aamusmoothien väliaikaa tai nauttia aamusmoothien, kun olet päässyt töihin.

 

Superaamusmoothie (2 annosta – nauti toinen annos vaikka välipalaksi)

Ainekset: 

  • 4 lehtikaalin lehteä
  • 2 sellerin vartta
  • 100g marjoja (mustikka, mansikka, puolukka, mustaviinimarja…)
  • 1 omena / appelsiini
  • 2 tl neitsytoliiviöljyä
  • 1/2 sitruunan- tai limen mehu 
  • 2 rkl chia-siemeniä (liota pienessä vesimäärässä ennen smoothien valmistusta, lue seuraavalta sivulta chialiman valmistamisesta)
  • 4-6 dl vettä

 

Ohje: Sekoita chia-siemenet pieneen vesimäärään 5-10 minuuttia ennen smoothien valmistusta. Pese vihannekset ja lisää sen jälkeen kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita 30-60 sekuntia. Jos haluat smoothiesta nestemäistä ja helposti juotavaa, lisää runsaammin vettä, jos taas haluat smoothiesta paksua ja lusikoitavaa, lisää niukemmin vettä. 

 

Chialiman valmistaminen

Chian siementen ja veden yhdistämisestä muodostuu chialimaa. Chian siementen liottaminen ja chialiman valmistaminen auttavat parantamaan chian siementen sulamisprosessia suolistossasi ja näin saat niistä enemmän ravinteita. Chialiman voi halutessa valmistaa edellisenä päivänä jääkaappiin valmiiksi odottamaan. Chilima säilyy useamman päivän kylmässä, joten voit valmistaa kerralla suuremman annoksen, jotta aamusmoothien valmistukseen ei kulu niin kauan aikaa.

 

Ps. Mikäli haluat kokeilla koko  kevyttä ja puhdistavaa viikkoa ja siirtyä sen jälkeen kohti terveellisiä, hoikistavia elämäntapoja, lähde mukaan valmennukseen. Valmennuksen voi myös halutessa maksaa osissa Klarnan erämaksun avulla. 

LÄHE MUKAAN KLIKKAAMALLA TÄSTÄ!