LANKKUHAASTE

Joulu lähestyy vauhdilla ja mietin, mitä vinkkejä joulunpyhiin te lukijat voisitte kaivata näin joulun kynnyksellä. Ja sitten jostain mieleeni pompsahti ajatus lankkuhaasteesta, joka on helppo toteuttaa kotona ja siihen voi innostaa vaikka koko joulunviettoporukan! Tämä lankkuhaaste kestää vain 5 minuuttia ja jokainen pystyy toteuttamaan haasteen tasonsa mukaan.

LANKKUHAASTE

Yksi lankuista kestää aina yhden minuutin, jonka jälkeen siirrytään välittömästi seuraavaan lankkuun, kellon käydessä. Huomioi, että teet sivulankut molemmille puolille! Älä haasta itseäsi, jos peruslankkukin tuntuu haastavalta. Syviä vatsalihaksia tehdessä puhtaus ja tekniikka ovat avainasemassa tehokkuuteen, joten malta vahvistaa itseäsi ensin, ennen kun siirryt haasteisiimme. 🙂 Tsemppiä!

 

PERUSLANKKU 1 MIN (haasteena: nousut ja laskut etunojasta kyynärnojaan x 10-20)

SIVULANKUT 1+1 MIN (haasteena: dipit lattiaan x 10-20)

RANTATUOLIPITO 1 MIN (haasteena: kierrotx 10-20)

KUPPIPITO 1 MIN (haasteena: laske jalkoja alemmas!)

 

Peruslankku

Asetu kyynärnojaan niin, että olkapäät ja kyynärpäät ovat samassa linjassa. Kevennetyssä versiossa voit pitää polvet maassa ja haastavammassa polvet ilmassa. Vartalo on liikkeen ajan täysin suorana. Varo, ettei takapuolesi tipahda alaspäin, tai ole liian pystyssä, sillä silloin liikkeestä ei ole hyötyä.
Kuvittele yllesi korkeavyötäröiset, tosi tiukat housut ja imaise ajatuksella häntää koipien väliin. Kaveri voi tarkistaa vierestä, että alaselässä ei ole turhaa notkoa, vaan se on suorana syvien vatsalihasten jännityksestä.

LISÄHAASTE: lähde nousemaan kyynärnojasta etunojapunnerrusasentoon ja takaisin kyynärnojaan, vuorokäsin, tehden 10-20 nousua minuutin sisään!

 

Lankkuhaaste

Sivulankku

Aloita liike makaamalla vasemmalla kyljelläsi jalat suorana. Kevennetyssä liikkeessä voit pitää polvet maassa, haastavammassa nosta polvet ylös. Nosta itsesi ylös kyynärpään varaan, niin että vartalosi muodostaa suoran linjan. Katso että kyynärpääsi on suoraan olkapään alla. Tue liikettä lavoista, niin että staattinen pito rasittaisi mahdollisimman vähän olkapäätä (vaikka se siellä todellakin tuntuu!).

LISÄHAASTE: lähde dippaamaan lantiota maahan ja nosta tehokkaasti ylös. Toista yhteensä 10-20 kertaa minuutin aikana yhdelle puolelle.

 

Lankkuhaaste

Lankkuhaaste

Rantatuolipito

Asetu istumaan lattialle ryhdikkäänä ja tuo jalat koukkuun. Laskeudu ihan vähän taaksepäin, pysy ryhdikkäänä ja lavat hieman yhdessä. Halutessasi haastetta, nosta jalat irti lattiasta. Jos asentosi lysähtää, pidä jalat maassa!

HAASTE: Lähde toteuttamaan vartalon kiertoa, ryhdin pysyessä! Käännä katse käden mukana ja avaa rintaa sivulle. Tee 10-20 kiertoa minuutin sisällä.

 

Lankkuhaaste

Kuppipito

Huh ja nyt viimeinen liike! Mene selimakuulle ja nosta jalkasi ylös, kohti kattoa. Nosta samalla myös pää ja takaolkapäät mahdollisimman irti lattiasta, tuoden samalla kädet pään jatkeeksi. Pidä huoli että koko pidon ajan alaselkä pysyy kiinni lattiassa. Liikettä helpottaa se, että tuot jalat kohti kattoa ja HAASTETTA tuo se, että lasket jalat mahdollisimman alas!

 

Tämän viisiminuuttisen jälkeen keskivartalo on ihanasti aktivoitu! Ja uskon, että nauruiltakaan ei ole vältytty, saati sitten puhkumisilta.:) Jos haluat löytää lisää vinkkejä vatsatreeniin, löydät vähän kesäisemmän treenin TÄÄLTÄ.

 

 

Elina New Beginning uusi alku

 

Pst!!! Pidä huoli, että pysyt ajan tasalla meidän hyvinvointiaiheisista jutuistamme sekä tempauksistamme ja mukanamme myös tulevan SUPERTAMMIKUUN ajan, tykkäämällä Facebook-sivustamme ja liittymällä SISÄPIIRIIMME! 🙂 Saat sisäpiiriin liittyessäsi myös kaksi ilmaislahjaa!