Suomalaisuus

Tuhansia järviä, vihreitä metsiä. Peltoja ja kytöteitä, tuntureita ja soita. Neljä vuodenaikaa, joissa jokaisessa on paljon kaunista ja ihmeellistä; syntymää, kukoistamista, lakastumista ja hetki uinahtamista. Suomalaisuus merkitsee minulle paljon ja tänään on aika pysähtyä ja olla kiitollinen. Tämä kaikki kun ei ole itsestäänselvyys.

Suomalaisuudessa nähdään paljon mahdollisuuksia. Kreikassa kohtasin ravintoloitsijan, jonka silmät alkoivat hehkumaan, kerrottuamme olevamme suomalaisia. Hän sanoi haaveilevansa siitä, että voisi tulla Suomeen töihin. Meillä on loppujen lopuksi aika hyvin asiat täällä Suomessa. Välillä itsekin mietin, että se mahdollisuuksien määrä, mikä täällä on, ei ole mahdollista kaikkialla maailmassa. Meille on mahdollista toteuttaa haaveitamme ja mennä eteenpäin elämässä, hyvin usein meitä tuetaan ja kannustetaan niin yrittäjyyteen, kuin vaikka uuden ammatin opiskeluun aikuisiällä. Monet haaveilevat pitkistä irtiotoista ja toteuttavat maailmanympärysmatkahaaveensa. Ja se on aika huikeaa. Siihen on mahdollisuus. Jos tänään keskittyisimmekin kaikkeen siihen, mikä Suomessa on hyvin. Koska niitä hyviä asioita, ainakin omasta mielestäni, on enemmän kuin niitä negatiivisia.

 

Suomalaisuus – juuret

Vaikka kaukomaat ja lämpimät kohteet aina kutsuvat ja kiehtovat, koen silti olevani vahvasti suomalainen. Suomeen on aina hyvä palata. Täällä asiat toimii, toisin kuin vaikka muualla päin maailmaa voi monet asiat ovat vähän hankalemmin toteutettavissa (otetaan esimerkiksi vaikka parkkisakon maksu Kreikassa..).

Juureni ovat täällä. Suomen tarina on itselleni todella tärkeä ja arvostan sitä työtä, mitä itsenäisyytemme eteen on tehty. Se arvostus on minussa todella syvällä ja koen niin suurta kiitollisuutta heitä kohtaan, ketkä tekivät kaikkensa Suomen eteen, taistellen ja auttaen. Monesti mietin, miten voisin ilmaista kiitollisuuteni ja arvostukseni heitä kohtaan paremmin.

Tänään on todella ainutlatuinen päivä ja tänään saamme keskittyä miettimään suomalaisuutta ja sitä mitä se meille merkitsee. ”On lottovoitto syntyä Suomeen”. Tämä sanonta pitää mielestäni niin paikkansa. En keksisi parempaa paikkaa kuin Suomi elää ja asua.

Puhdas ilma ja metsän tuoksu. Valkoinen lumi ja kauniit kukkakedot. Metsän upeat ja ravinnerikkaat marjat. Hiljaisuus ja liehuva siniristilippu ja Finlandia-hymni.

Katselen ulos ikkunasta ja näen sinisellä valolla valaistun rakennuksen, jonka pihassa liehuu Suomen lippu salossa. On mahtavaa olla suomalainen, olen sitä enemmän kuin mielelläni. Ja nyt haluan lähettää kiitokseni jokaiselle, ketkä ovat olleet mukana puolustamassa Suomea henkensä uhalla ja heille, ketkä rohkeina taistelivat maamme puolesta ja menettivät henkensä Suomen maan vuoksi. He ovat sankareita minulle. Rukoilen myös viisautta päättäjille, että he tekevät Suomen kannalta hyviä päätöksiä. Ja kiitän kaikkia niitä suomalaisia, ketkä ovat olleet mukana rakentamassa Suomea tähän päivään asti ja luomassa tulevaisuutta.

Onnea 100 vuotias itsenäinen Suomi.

 

 

Elina New Beginning uusi alku