Mistä olen tullut tähän, missä olen nyt?

Tarinat ovat aina kiehtoneet minua. On niin mahtavaa kuulla mitä erikoisempia tarinoita ihmisten elämistä ja muutoksista. Joka kerta häkellyn yhtä paljon siitä, miten uskomattomia asioita voi tapahtua. Ja kun miettii omaa elämääni, voisi siitäkin sanoa aivan samaa. Oikeasti, tämän 28 vuoden aikana on tapahtunut ihmeelliseltäkin kuullostavia asioita. Ne, mihin olen kiinnittänyt huomiotani, ovat alkaneet lisääntyä elämässäni. Vaikka aluksi en uskonut näiden asioiden edes olevan mahdollisia.

Se ei ole tuulesta temmattua, että asiat joita toivot ja haluat elämääsi, alkavat ajan mittaan toteutumaan. Siksi sun kannattaa tietää oikeasti, mitä haluat ja pyytää niitä.

Ihan niin kuin minä. Kun itsestään epävarma tyttö, ylipainokilojensa kanssa kamppaileva, huonossa fyysisessä kunnossa oleva lukiolaistyttö, katseli ihaillen urheilullisia ja sporttisia, ponnari liehuen energisesti elehtiviä tyttöjä koulun käytävillä. Olisinpa itsekin joskus tuollainen. Kun kömpelyydensä kanssa taisteleva, liikuntaa inhoava tyttö katsoi, kun luokan taitavimmat tytöt suoriutui kaikista liikuntatuntien haasteista ja haaveili, voi kun pystyisi samanlaisiin. En jaksanut roikkua käsieni varassa hetkeäkään kuntotesteissä. Keho painoi kuin perunasäkki, ei sitä hahmottanut, saati osannut hallita.

 

Mistä olen tullut tähän, missä olen nyt

Siinä tilanteessa voisi vain ajatella, että tämä on minun elämäni ja minut on nyt luotu tällaiseksi. Voisi tyytyä siihen ja olla tekemättä asian eteen mitään, koska se ei kuitenkaan kannata. Näin moni ajattelee. Se on tämän tarinan surullinen osio. Ja tämän tarinan jatko on juuri sinulle, jonka avulla haluan selventää sinulle, että se muutos, jota haluat, on mahdollinen.

Minä itse toteutin sen! Minä, 19 vuotias omaan oloonsa ja peilikuvaansa kyllästynyt nuori nainen, joka kyllästyi siihen, että vain valitin ja itkin omaa oloani, tekemättä asialle mitään. Jos en kokenut oloani hyväksi omassa kehossani, miksi en tekisi asialle jotain? Systemaattisesti, aloin tehdä päivittäin asioita, jotka veisi mua eteenpäin. Systemaattisesti kiloja alkoi tippua. Pian ihmiset alkoivat huomata muutoksen. Vaatekoko pieneni parhaimmillaan kolme kokoa. Muistan kun menin vaatekauppaan ja etsin vähintään L kokoisia vaatteita ja muistan sen tunteen kun myyjä suositteli minulle S tai XS kokoa. En pystynyt uskomaan korviani.

Siitä kaikesta on jo aikaa, vajaa 10 vuotta. Elämäni koki mullistuksen, musta tuli liikunta-alan ammattilainen, joka auttaa useita muita saavuttamaan omia tavoitteitaan. Mä olen kokenut itse henkilökohtaisesti muutoksen ja pystyn auttamaan myös muita tekemään sen. Olen itse henkilökohtaisesti kulkenut sen tien läpi, onnistuen.

Välillä edelleen sisälläni elää se Elina, joka muistaa itsensä pyöreänä ja kömpelönä. Edelleen ne ajatukset voivat olla mielessäni ja tajuan vasta kuvan itsestäni nähdessäni, että en enää ole. Tässä tulee vastaan henkinen puoli ja valmistautuminen muutokseen. Meillä jokaisella on mielessä lukkoja, joiden avaaminen on välillä tosi kivuliastakin. Välillä menneisyyteni voi näkyä siinä, miten suhtaudun tilanteissa, joissa en heti osaa esimerkiksi jotain liikettä. Mieleen hiipii tunne kömpelyydestä ja vanha ääni puhuu ”et sä pysty”. Olen oppinut vuoropuheluun tämän äänen kanssa.

 

Mistä olen tullut tähän, missä olen nyt

Sitähän elämä on, vuoropuhelua oman niinsanotun egon kanssa, joka välillä meinaa lytätä alas. Se, miten sä reagoit itseäsi mollaaviin sanoihin tai epävarmuuteen, viitoittaa sun tien, onnistutko vai etkö. Mun neuvo sulle; älä jää liikaa kiinni itsesi mollaamiseen ja epäonnistumisten kierteesen. Koska epäonnistut jossain vaiheessa yrittäessäsi varmasti, mutta se, miten jatkat siitä eteenpäin, on merkityksellisempää. Epäonnistumiset ovat matkallasi oppimista varten, ne ovat siinä syystä.

Mistä olen tullut tähän, missä olen nyt?

Nyt olen tässä tänään. On hyvä välillä muistaa, mistä tähän on tultu, koska kaikki, mitä olen tähän mennessä saavuttanut, ei todellakaan ole itsestäänselvää. Olen todella kiitollinen ja tajuan, että kaikki tämä on vain itsestä kiinni. Sä todella pystyt siihen muutokseen, mitä ikinä haluatkaan. Ota matkallesi mukaan mentori, joka on kokenut saman kuin sinä, joka on askeleen edellä. Sen ja oman asenteen avulla tulet pääsemään lähes minne tahansa vain haluat päästä.

Sinä itse olet suuressa roolissa kirjoittamassa omaa tarinaasi. Sinä pystyt vaikuttamaan moneen asiaan. Jos tiedät, että pystyt, vaikuta ja toteuta ne asiat, joita elämässi haluat! Niin minäkin tein. Tämä teksti sai ilon pirskahtelemaan. Elämä. <3

 

 

Elina New Beginning uusi alku