Mitä sinä ihan oikeasti haluat?

Oikeastaan idea tämän tekstin kirjoittamiseen syntyi juuri äsken, tehdessäni ensimmäisen tehtävän Sanna Wikströmin Unelmakarttakirjasta. Olen oivaltanut jo jonkin aikaa sitten, mitkä mahdollisuudet juuri minulla itselläni on, tehdä elämästäni sellainen mitä haluan elää. Olen ymmärtänyt sen, että vastuu on isosti minulla.

Meillä jokaisella on varmastikin unelmia; pienempiä ja suurempia. Joidenkin mielestä unelmointi on ihanaa ja toisten mielestä se on täyttä ajanhukkaa ja soopaa. Minä kuulun niihin, ketkä unelmoivat päivittäin ja uskovat että unelmat voivat toteutua. Ja ymmärrän sen, että usein ainut este unelmien toteutumisen välillä on oma itse ja omat USKOMUKSET.

Oletko koskaan pysähtynyt miettämään sitä, että mitä sinä ihan oikeasti haluat?

Oletko koskaan kirjoittanut näitä ajatuksiasi ylös? Oletko päästänyt mielikuvistustasi lentämään, vai vaientanut sen tuhahduksillasi, jotka kumpuavat uskomuksistasi siihen, että unelmointi on turhaa? Hyvin usein moni elää elämää pilottivaihteella. Lentäjätkin sanovat, että pilottivaihteella lentäminen on melko tylsää ja ennalta arvattavaa, verrattuna taas manuaaliseen, jossa lentäjä itse hallitsee koneen kulkua. Toki, lentäessä tämä on hyvä ja toimiva apukeino sekä turvallinen vaihtoehto. Kone lentää pilotilla, ennalta määritellyllä tavalla kohteeseen.  Mutta elämässä taas, haluatko oikeasti elää koko elämäsi lävitse automaattisella pilotilla, jos mahdollisuudet olisivat siihen, että voisit ottaa ohjakset omiin käsiisi?

Ihmisellä on luontaisesti taipumus ajatella tulevaa tästä hetkestä käsin, tähän hetkeen ja menneisyyteen peilaten. Jos asiat ovat nyt omasta mielestä keskinkertaisesti, nähdään usein myös tulevaisuus keskinkertaisena ja mahdollisuudet supistuneena. Ei uskalleta ajatella isosti, ettei vaan tule pettymyksiä. Ei uskalleta hypätä tuntemattomaan, tehdä muutoksia elämässä. Pelätään liikaa epäonnistumista ja sen vuoksi tyydytään olosuhteisiin, joissa ei voida hyvin.

Mitä, jos hetkeksi heittäisit epäröinnit ja epävarmuudet sivuun ja heittäytyisit? Koska et voi ikinä tietää, mitä siitä voisi seurata!

Jos uskaltaisitkin unelmoida isommin, ilman mielesi rajoituksia? Tunne, miltä setuntuu, miltä se näyttää…Tunne kaikki ne laajat ja voimakkaat tunteet. Anna mahdollisuus ja usko omiin, vielä piilossa oleviin voimavaroihisi. Koska sinä olet uskomaton. Mitä unelmasi ovatkaan, pidä niistä kiinni. Anna niiden toteutua, joskus sellaisilla tavoilla, joita et voinut ajatellakaan.

Joskus tuntuu että kaikki menee väärin ja huonoon suuntaan. Hetken päästä huomaat, että kaikki menikin oikein ja hyvin. Et pysty aina hallitsemaan unelmien toteutumista, vaan ne toteutuvat joskus aivan eri tavoilla kuin kuvittelit.

 

Mitä sinä ihan oikeasti haluat

 

Ole avoin uusille mahdollisuuksille.

Kun olet avoin ja kuuntelet ympärilläsi olevia viestejä, alat nähdä elämän taianomaisena ja yllätyksellisenä. Kun vastaan tulee vaikeita vastoinkäymisiä, näe nämä vastoinkäymiset opettajina, joilla on antaa sinulle lahja. Kun tapaat uusia ihmisiä, ovat he tulleet syystä matkasi varrelle. Ole heistä kiitollinen. Jos lähdet tekemään unelmiesi toteuttamista varten step by step -suunnitelmaa, voit jälkeenpäin huomata, että se ei mennytkään ihan niin kuin suunnittelit. Koska on olemassa vielä viisaampi suunnittelija. Tiedä oma päämääräsi, kulje sitä kohti ja tee päivittäisiä tekoja. Älä suorita, vaan pidä mukana kepeys ja rentous sopivissa määrin.

 

Uskalla luottaa ja ole kärsivällinen. Näe elämän jokainen päivä mahdollisuutena, koska ikinä ei voi tietää, mitä tänään tapahtuu. Elämän jokaisella tapahtumalla; kipeällä ja ihanalla, on jokin tarkoitus. Mikään ei ole sattumaa. Näin minä ainakin haluan ajatella, vaikka kuka sanoisi mitä.

”Siemen, jonka tänään kylvät, ei tuota satoa ennen huomista. Siitä syystä et ole yhtä kuin tämänhetkiset saavutuksesi. Tämänhetkisistä saavutuksistasi näkyy, millainen olet ollut.”

 

 

Elina New Beginning uusi alku