Valloittava Parga

Valloittava Parga

Nyt olemme kotiutuneet Pargan reissultamme Suomeen ja päällimmäinen fiilis reissusta on kiitollinen ja ihastunut. Kreikka ja tämä ihastuttava kylä sekä sen lähialueet valloittivat meidät upeudellaan. Vesi oli uskomattoman kirkasta, kylän kujat kapeita ja tunnelmallisia, ruoka maukasta ja aurinko sopivan lämmittävää. Tämän matkan myötä Kreikasta tuli kohde, jossa haluamme vierailla vielä useammin, helmestä kun on kyse. Ja tämä helmi löytyy vain kolmen tunnin lentomatkan päässä.

Pitkän pähkäilyn jälkeen valitsimme Pargan kylän kohteeksemme ja päädyimme hotelliin, joka sijaitsi Lichnos Beachilla. Hotellin nimi oli Lichnos Beach Hotel ja voimme todellakin suositella hotellia varsinkin pariskunnille ja aikuisille, jotka matkustavat kahdestaan tai porukassa. Hotellihuoneet olivat upean moderneja ja valoisia, sekä näkymät silmiä hiveleviä. Alueella oli paljon korkeuseroja, joten jo aamupalalta nousu hotellille nosti mukavasti sykkeitä. Hotellilta oli matkaa Pargan keskustaan reilu 3 kilometriä ja talsimmekin matkan muutaman kerran jaloin, ihanaa maisemareittiä pitkin.. Hotellilta oli myös ilmainen kuljetus Pargan keskustaan ja takaisin monta kertaa päivässä.

Pargan kylä oli upea, rinteessä osittain sijaitseva. Rakastin pieniä kujia ja näkymiä rinteen päältä, jossa saimme myös ihastella vanhan linnoituksen jäänteitä.

Valloittava Parga

Valloittava Parga

 

Valloittava Parga

 

Valloittava Parga

Valloittava Parga

 

Meteora

Vuokrasimme auton kahdeksi päiväksi ja lähdimme käymään Meteoran luostareilla ja toisena päivänä Lefkaksen saarella. Meteoran maisemat ja luostarit todella ovat sinne ajamisen arvoisia! Tunnelma luostarissa oli niin pysähtynyt ja kaunis. Maisemat sanoinkuvaamattomia, eikä ne tallennu kuvaan samalla tavalla kuin ne näki. Meteora kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin ja todella ansaitsee paikkansa. Luostarit oli siis rakennettu kallioiden päälle, mikä ei todellakaan ole ollut aikoinaan helppoa. Paikka oli niin ihmeellinen, että menin sanattomaksi. Luostareissa on edelleen elämää ja turismi toki on suurta.

 

Valloittava Parga - Meteora

 

Valloittava Parga

 

Valloittava Parga - Meteora

Valloittava Parga - Meteora

 

Lefkas

Lefkakselta löysimme yhden maailman kauneimmista rannoista; Porto Katsikin rannan. Tie tälle rannalle oli kapea ja kiemurainen. Mutta sen päässä oli paratiisi. Ihana paratiisi. Saaren länsipuolelta löytyi ne kauneimmat rannat.

 

Valloittava Parga - Lefkas

 

Valloittava Parga - Lefkas

Valloittava Parga - Lefkas

 

Antipaxos sekä Paxos

Lisäksi lähdimme veneretkelle Antipaxokselle sekä Paxoksen saarelle. Odotin niin näkeväni reissulla delfiinejä, mutta tällä kertaa ne eivät halunneet ilmaantua. Mutta reissu kannatti silti; vesi oli uskomattoman kirkasta ja maisemat ihania.

 

Valloittava Parga

Valloittava Parga

 

Reissaaminen on ihanaa ja lähellä sydäntäni. Kreikassa saimme kokea ihmisten ystävällisyyttä, ihailla kauniita maisemia, uida uskomattoman kirkkaissa vesissä ja syödä niin todella maittavaa ruokaa. Toki aina ulkomailla ollessa tajuaa taas sen, miten asiat Suomessa onkin tehty helpoiksi. Huomasimme sen yrittäessämme maksaa parkkisakkoa, jonka saimme Meteoran reissulla. Meitä juoksutettiin lapun kanssa paikasta toiseen, eikä yhden sakon maksaminen meinannut onnistua. Lopulta kuitenkin asia selvisi. Hyviä asioita oli todellakin enemmän reissulla kuin huonoja.

Ja todellakin aiomme palata Kreikkaan ihan lähiaikoina, niin suuren vaikutuksen se meihin teki.

 

Valloittava Parga

 

Kuvia selaillessa tulee ihana ikävä sinne lämpöön. Kiva palata kotiinkin ja rutiineihin, mutta ikuinen kaipuu taitaa asua minussa. Matkageeniksi ehkä kutsuttu. <3 Onko täällä muita samanlaisia?

Ihanaa viikkoa teille jokaiselle!<3

 

Elina New Beginning uusi alku