merita new beginning

Pakahduttava kiitollisuuden tunne!

Edellisestä kirjoituksestani on jo muutama päivä aikaa ja hiljaisuudelle on ollut oma hyvä syynsä, koska sain todennäköisesti matkalta kotiin tuliaisiksi vatsapöpön, joka vei muutamaksi päiväksi voimat. Tänä aamuna onneksi herätessä olo tuntui jo suhteellisen normaalilta ja tervehtymisestä innostuneena laitoinkin heti aamulla lenkkarit jalkaan ja lähdin reippaalle vaunulenkille, vaikka taivaalta piskotteli vettä.

Raikasta ilmaa syvään keuhkoihin hengittäessä ja samalla reippaita askelia ottaessa energiatasot ja suupielet nousivat entistä korkeammalle. Mietin, kuinka hienoa on taas olla kunnossa, terve ja hyvinvoiva. Mieleen ponnahti myös se tosiasia, kuinka oikeasti elämässä tärkeintä ovat ne pienet arkiset asiat, oma ja muiden läheisten hyvinvointi tai ihan vain jo se, että omassa elämässä ON juuri ne itselle tärkeät ihmiset, jotka tekevät elämästä elämisen arvoista. Kuinka kaikki muu on lopulta lähes merkityksetöntä. 

Vaikkei sitä aina huomaa, olen oikeasti todella herkkä ihminen. Aiemmin olen sitä kovasti yrittänyt peittää ja olen usein nieleskellyt kyyneleitä tilanteissa, joissa haluaisin vain antaa niiden valua. Mutta onneksi ajan kanssa olen oppinut ymmärtämään, että todellista vahvuutta on se, että uskaltaa näyttää oman herkkyytensä ja näyttää omat sirpaleet muille. Uskaltaa itkeä ja antaa ihmisten tulla lähelle silloinkin kun olet rikki poikki katki. Näin me voidaan kasvaa ja vahvistua, yhdessä.

Silloin kun me uskalletaan olla muiden ihmisten edessä rikki, me kerätään yhteisvoimin sirpaleet maasta, liimataan ne yhteen ja tullaan vahvemmiksi ja samalla luodaan niiden just meille tärkeiden ihmisten kanssa syvemmät ja lujemmat siteet, joista tulee koko ajan vahvemmat ja vahvemmat ja jotka kestää, myrskyt ja tuulet. 

Nämä ihanat ihmiset, jotka ovat siinä sun ympärillä, näkevät sut heikoimmillasi ja silti seisovat siinä, tarjoavat oman tukensa eivätkä katoa minnekään. Siinä ovat ja möllöttävät, vaikka saattaisit huonoina hetkinä yrittää heitä vähän kauemmas tuuppia. 

 

If someone sticks by your side through your worst times, they’re the ones who deserve to be with you through your best times.

 

Kun uskaltaa olla rikki muiden edessä, huomaa myös, että ne sulle tärkeimmät ihmiset uskaltavat olla myös sinun edessäsi rikki. Silloin taas sinä voit toimia tukipilarina tai kuuntelijana ja tarjota oman tukesi ja turvasi. Sinä voit olla sille ihmiselle se liima, joka auttaa liimaamaan sirpaleet yhteen ja tulemaan taas ehjäksi. Annat tukea ja turvaa odottamatta vastapalvelusta. 

Moni saattaa ajatella ja mennä eteenpäin asenteella, että mun pitää olla vahva, selvitä täällä maailmassa yksin ja omin avuin. Yksinhän tänne ollaan tultu, joten täällähän on pärjättävä myös yksin. Mutta omasta mielestäni asia ei ole näin. Ihminen tarvitsee vierelleen muita, ihminen tarvitsee rakkautta, ihminen tarvitsee toisia, joiden kanssa jakaa elämän hyvät ja huonot kokemukset. Toki on hyvä olla itsenäinen ja pärjätä omillaan, mutta on silti hyvä, että vierellä on ihmisiä, jotka auttavat meitä tekemään elämästä hieman parempaa ja hienompaa ja mikä tärkeintä, tekemään meistä ihmisinä parempia yksilöitä. 

Tänään koen taas niin järjettömän suurta kiitollisuutta kaikesta, ihan kaikesta. Siitä, että saan istua tässä tuolilla hyvinvoivana, nousta ylös kahdella terveellä jalallani ja kävellä lasten ja puolison luokse ja halata ja puristaa tiukasti kahdella terveellä kädelläni ja tuntea sen melkein henkeä salpaavan onnellisuuden tunteen sykkivällä sydämelläni ja huokaista onnesta terveillä keuhkoillani.

 

Elämä, se se on sitten ihanaa ja mahtavaa!

 

Tämä on just se päivä mitä tulisi vaalia, koska meillä jokaisella on käsillä vain TÄMÄ PÄIVÄ, TÄMÄ HETKI. Kaikki muu on epävarmaa. Eilinen on mennyttä ja huomisesta ei tiedä, mutta tämä päivä ja nämä minuutit, jotka käytit tämän kirjoituksen lukemiseen, ovat ne, jotka ovat todellisia just nyt!

Halaa sitä ihmistä siinä sun vieressä ja muista, että on parempi sanoa ja näyttää liian monta kertaa läheisille, kuinka paljon heistä välität ja kuinka paljon he sinulle merkitsevät, kuin olla vaan ja jättää sanomatta. Ole mieluummin jankuttaja, kuin tuppisuu. 😉 

merita new beginning