Kaura-raejuustoleipä

Herkullinen kaura-raejuustoleipä

Itselleni ei ole tullut aikaisemmin mieleenikään, että leipätaikinaan voisi laittaa raejuustoa ja että se vielä sopisi sinne! No, niin vaan kävi kun testasin tätä reseptiä ensimmäistä kertaa. Leipä oli yllättävän hyvää ja todella täyttävää. Seuraavalla kerralla aion kokeilla sekaan myös esimerkiksi porkkanaraastetta, jolloin leipään tulisi kiva makuvivahde. Resepti on todella yksinkertainen, eikä siinä ole laisinkaan vehnäjauhoja. Ja voisi sanoa että nyt on proteiinit ja hiilihydraatit leivässä kohdillaan.

Ohjeesta tulee melko paljon; täysi pellillinen leipää. Voit myös puolittaa ainesosien määrän, jos haluat pienemmän leivän. Voit tehdä taikinasta yhden ison leivän tai tehdä sämpylöitä. Omasta mielestäni helpoin tapa on täyttää koko pelti taikinalla, koska se on hieman erilaista kuin totuttu tuttu sämpylätaikina, eikä niin helposti muotoiltavissa. Itse tein taikinan blenderillä ja se muodostui aika haastavaksi, koska nestettä on melko vähän. Taikinasta tuli paakkuista, mutta ei se tuntunut syöjiä haittaavan. 🙂  Kätevin mahtaa olla sauvasekoitin. Ja ei muuta kuin reseptiin.

 

Kaura-raejuustoleipä

Herkullinen kaura-raejuustoleipä

500g kaurahiutaleita

500g raejuustoa

5 kananmunaa

2 rkl leivinjauhetta

Suolaa maun mukaan

(Esimerkiksi porkkanaraastetta maun mukaan)

Pinnalle voit ripotella siemeniä, kuten unikonsiemeniä

 

Sekoita ainesosat sauvasekoittimella seokseksi niin, että kaurahiutaleet ja raejuusto muuttuvat melko tasaiseksi massaksi. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota hetki. Paista 200-225 asteessa niin kauan että pinta on ruskistunut (noin 15 min).

 

Kaura-raejuustoleipä

 

Muita reseptejä löydät resepti -osiostamme. Esimerkiksi helpon ja terveellisen siemennäkkärin ohjeet löydät tästä linkistä.

 

 

Elina New Beginning uusi alku