Ruokapäiväkirjaa + nappaa kaikkien aterioiden reseptit!

Tänään ajattelin tehdä ruokapäiväkirjapostauksen, koska en ole sellaista ennen tehnyt. Ajattelin samalla myös jakaa kaikkien päivän aterioiden helpot ja nopeat reseptit, joten niitä voi kokeilla itse kukin ken haluaa. Tämä kyseinen päivä ei ole tältä päivältä, vaan viikonlopulta, koska tänään olen hoitanut orastavaa flunssaa tehokkaasti flunssaa häätävien aterioiden avulla. Tulen julkaisemaan hieman myöhemmin tämän päiväiset ateriaohjeet, joista voi olla apua muillekin nuhanenille. 😊

Mutta pidemmittä puheitta aterioiden pariin! Laita ihmeessä kommenttia tulemaan, jos päätit kokeilla jotain näistä resepteistä. 

 

Aamupala

Tuorepuuroa

  • 50g tattarisuurimoita 
  • 20g kaurahiutaleita 
  • pieni kourallinen cashewpähkinöitä 
  • pieni kourallinen siemeniä (kurpitsan-, auringonkukan- ja pellavansiemeniä)
  • 1/2 tl luomuhunajaa 
  • noin 1 dl kauramaitoa 

Ohje: Laita tattarisuurimot, pähkinät ja siemenet yön ajaksi likoamaan runsaaseen vesimäärään. Kaada aamulla vesi pois ja huuhtele ainekset hyvin. Kaada sen jälkeen tehosekoittimeen kaikkien muiden ainesten kanssa ja sekoita hyvin keskenään. Tämä tuorepuuro on todella ravinnerikas ja se pitää kylläisenä pitkään. 

Syön tuorepuuroa silloin tällöin. Normaalisti aamupalani on smoothie tai kaurapuuro erilaisilla höysteillä. 

 

Lounas

Smoothie

  • 1-2 dl marjoja (puolukkaa, mustikkaa)
  • 1/4 tuoretta ananasta 
  • 1/2 avokado 
  • 2 kananmunan valkuaista 
  • 1/2 tl ashwagandhaa 
  • 1/2 tl macaa 
  • pieni kourallinen manteleita 
  • 3-4 rkl chialimaa 
  • 2 dl mantelimaitoa 
  • 1 tl mct-öljyä

Ohje: Lisää ainekset tehosekoittimeen ja sekoita hyvin keskenään.

Kannattaa muistaa hyvä smoothien valmistusohje: alimmaiseksi kovat ja jäiset ainekset, sen jälkeen pehmeämmät ainekset, jauhot ja lopuksi neste.

 

Välipala

Kauravälipalaa +marjoja, pähkinöitä ja siemeniä

  • noin 200g Yosan vaniljanmakuista kauravälipalaa 
  • n. 3 rkl chialimaa 
  • pieni kourallinen manteleita ja cashewpähkinöitä 
  • mustikoita 

Ohje: Kaikki ainekset keskenään sekaisin lautaselle ja nauti!

 

Välipalan jälkeen tuli kahvin kanssa nautittua myös yksi tällainen herkullinen ja terveellinen muffinssi, jonka super helpon ohjeen löydät täältä. Muffinssien tekoon kuluu vain noin 15 minuuttia! 

 

Päivällinen

Perunamuusia ja lohta + salaattia (4 annosta) 

Perunamuusi: 

  • 1kg perunoita
  • 2 rkl luomuvoita 
  • 2 dl punaista maitoa 

Uunilohi:

  • n. 450-500g lohta
  • merisuolaa + muita mausteita oman maun mukaan 
  • sitruunaa 

Lisäksi runsaasti salaattia 

 

Ohje: kuori ja keitä perunat. Kun perunat ovat kypsiä, sekoita joukkoon voi ja kuumennettu maito ja soseuta muusiksi. Uunilohi: Laita filee nahkapuoli alaspäin uunivuokaan. Purista sitruunanmehu fileen päälle ja ripottele sen jälkeen mausteet. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Salaatin valmistin kaapista sillä hetkellä löytyvistä aineksista: punakaali, kiinankaali, tomaatti, kurkku, paprika, ruohosipuli ja persilja + päälle muutama pähkinä. 

 

Iltapala

Sipulimunakokkelia ja salaattia 

  • 1/2 sipuli 
  • 1 tl oliiviöljyä 
  • 2 kananmunaa 
  • hapankaalisalaattia
  • + runsaasti muuta salaattia 

Ohje: kuori ja pilko sipuli pieniksi paloiksi. Kuumenna pannu ja lisää öljy. Paista sipulit kullanruskeiksi ja lisää sen jälkeen kananmunat ja paista muutama minuutti välillä sekoittaen. Valmista munakokkelin kanssa runsas salaatti tai nauti salaatin sijaan vihersmoothie, jonka voit valmistaa esim. tuoreesta pinaatista, lehtikaalista, kurkusta, inkivääristä, sitruunasta ja vedestä. 

Täytyy tunnustaa, etten jaksa usein käyttää paljoa aikaa kokkaamiseen, joten pyrin valmistamaan aina helppoja aterioita, joiden valmistamiseen kuluu vain hetki aikaa. Se varmasti kävi ilmi myös näiden aterioiden resepteistä. 🙂

Mukavaa loppuviikkoa! <3