Kokonaisuus ratkaisee - New Beginning

Kokonaisuus ratkaisee

Olen törmännyt työssäni Personal trainerina usein siihen käsitykseen ravinnosta ja liikkumisesta, että kaiken on oltava niin totaalista ja ettei ilman totaalisuutta saada aikaiseksi haluttuja tuloksia. Se ahdistaa monia.

Hyvin usein olen myös todistanut sen, että täysi totaalisuus ja kieltäytyminen tietyistä ruoka-aineista voi pidemmän päälle johtaa sitäkin suurempiin mielitekoihin, kun itselleen antaa lopulta kieltäytymisen jälkeen luvan. Samoin liikunnnan määrän liian radikaali lisääminen johtaa hyvin usein innostuksen nopeaan lopahtamiseen. Tämä siksi , että liikuntaa ei ole otettu pikkuhiljaa luonnolliseksi osaksi elämää, vaan muutos on ollut heti liian suuri. Olen myös monesti käynyt keskusteluja ihmisten kanssa siitä, miten totaalisuuden taustalla voi monesti olla sellaisia mielen asioita, joita kannattaisi käydä läpi ja oppia ymmärtämään niitä paremmin. Lopulta se on kokonaisuus joka ratkaisee.

Onko totaalisuus ja lopulta jopa pikkuasioiden miettiminen loppujen lopuksi se avain onnistumiseen pidemmällä aikavälillä? Koska suuret muutokset  tapahtuu pidemmällä aikavälillä, on sillä merkitystä mitä pitkällä aikavälillä tapahtuu, eli mitä pieniäkin tekoja teet päivittäin. Meillä ihmisillä vain on vähän huononakin tapana ajatella vain nopeutta ja halutaan tulokset mahdollisimman nopeasti. Tehdään asiat suuresti. Pystymme kituuttamaan hetken aikaa vieraan tuntuisilla dieettiohjeilla, mutta kun dieetti on ohi, alkaa taas elämästä nauttiminen, joka voi hieman livetä lapasesta. Kun se on niin kivaa, ei huomatakaan että hups, ne pudotetut kilot tulivatkin takaisin. Mitä tein väärin?

 

Kokonaisuus ratkaisee - New Beginning

 

Houkutukset

Maailma on täynnä erilaisia houkutuksia. Ne houkutukset kiusaa välillä meitä jokaista. Tuoksuvat leivokset kaupan tiskillä, mainokset katujen varsilla ja telkkarissa ennen leffan alkua, tai vaan ne mieloteon hetket, kun tekisi stressaantuneena mieli vetää pitsa ja perään irttaria. Siis minäkin myönnän että voisin välillä elää vaikka pelkällä herkkujäätelöllä, jos siitä ei tulisi jatkoseuraamuksia (huono olo ja turvotus sekä pitkällä aikavälillä myös niitä kiloja…). Mikä siinä sitten on, kun jonkun elämään nämä houkutukset eli tässä tilanteessa herkut ja epäterveellinen ruoka, kuuluu päivittäin, kun taas toinen pystyy hallitsemaan herkkuhampaan kolotuksen ja nautiskelemaan niitä harkittuina hetkinä tai kun siltä tuntuu, hallitusti? Tämähän kuullostaa aivan epäreilulta! Kuitenkin meille on annettu samanlaiset lähtökohdat, jokaisen on mahdollista vetää herkkuja vatsa täyteen päivittäin ja jokaisella on mahdollisuus myöskin valita sen rasvaa tihkuvan grillihampparin tilalta laadukas kotiruokavaihtoehto.

 

Suhtautuminen ja asenne

Se, miten suhtaudumme asioihin ja ajattelemme asioista, vaikuttaa meidän käyttäytymiseen. Joku voi jo valmiiksi ajatella, että terveelliset elämäntavat ovat liian vaikeita; terveellinen ruoka on pahaa ja treenaaminen liian epämukavaa. Jos ajattelet näin negatiivisesti jo valmiiksi, ei varmana tee mieli aloittaa tekemään mitään elämäntapamuutosta. Jos näet terveelliset elämäntavat liian monimutkaisena ja vaikeana, tuntuu niiden noudattaminen liian vaikealta.

 

Kokonaisuus ratkaisee - New Beginning

Entä jos asenne olisikin erilainen? Asenne olisikin ajatus siitä, että kokonaisuus ratkaisee: se mitä tekoja teen hyvinvointini eteen nyt, näkyy pidemmällä aikavälillä.

 

Jos nyt annan tilanteessa olevalle tunteelleni vallan ja teen sen huonomman ruokavalinnan taas kerran, palveleeko se kokonaisuutta ja tavoitettani? Tämä sisäinen keskustelu voi jo riittää siihen, ettei sittenkään tee mieli herkutella ja valitaan mieluummin kotona tehty terveellisempi ja herkullisempi ateria. Ja jos poiketaan pizzerian kautta niin fine, mutta sen jälkeen sitä ei tapahdukaan hetkeen ja osataan palata helposti sen jälkeen takaisin ruotuun. Nämä tilanteet tapahtuu elämässä ja niitä ei jäädä murehtimaan pidemmäksi aikaa, vaan siirrytään eteenpäin. Merita on kirjoittanut kesän jälkeisen ryhtiliikkeen tekemisestä, lue ohjeet siihen täältä 

 

Kokonaisuus ratkaisee - New Beginning

Kokonaisuus ratkaisee

Ajattele hyvinvointisi kokonaisuutena. Mitä kaikkea siihen kuulukaan? Siihen kuuluu, tottakai osasena ravinto, lepo ja liike. Mutta siihen kuuluu myös sosiaalinen elämä ja ihanat ihmissuhteet. Siihen kuuluu kokemukset ja itselle tärkeät asiat kuten vaikka musiikki tai matkustelu. Elämässä on niin paljon muitakin tärkeitä asioita kuin vain ravinto ja treeni. Kun kaikki asiat ovat sopusoinnussa, syntyy siitä toimiva kokonaisuus, jolloin elämisestäkin tulee mielekästä. Siinä kuin huomaamattaan, alkaa haluta elämään niin, että voisi nauttia elämästä hyvinvoivana ja terveenä.

Kokonaisuudella tarkoitan niitä kaikkia asioita, joista hyvinvointimme koostuu. Mitkä on sulle tärkeitä arvoja ja kuinka paljon toteutat niitä oikeasti omassa elämässäsi? Muistathan edes tehdä niitä asioita joista nautit?

Kokonaisuus on myös ajatus terveellisestä syömisestä. Kun pyrit syömään pääosan ajasta laadukkaasti ja terveellisesti, sinun on lupa nautiskella välillä. Kokonaisuus on myös ajatus hyvinvointia tavoittelevasta liikunnasta; onko siellä tasapainoisesti lajeja joista nautit? Mikä on sinun syysi liikua? Kirjaa ne ylös, omani löydät tästä tekstistä. Muistathan aloittaessasi pitää maltin mukana ja sitten kun kehityt, voit antaa välillä mennäkin. Kunhan nautit, hikoilet ja annat sydämen sykkiä lihasten tehdessä samalla töitä.

Huomioi kokonaisuus. Jos mietit, miksi et ole tähän mennessä onnistunut, ota suurennuslasin alle sun elämäsi kokonaisuus. Mieti, miten saisit tasapainon sinne ja lähde sen avulla rakentamaan omaa hyvinvointiasi. Me halutaan ottaa kokonaisuus Meritan kanssa huomioon Uusi Mahdollisuus -valmennuksessamme, joka starttaa ihan pian; viikon päästä! Valmennus on juuri sinulle, joka haluat tehdä vihdoin muutoksia elämäntavoissasi ja saada pysyviä tuloksia. Niin ettei se ole tehty vaikeaksi, vaan se kaikki kuuluisi siihen kokonaisuuteen; elämässä kun on niin paljon muitakin asioita. <3

Niin kaunista viikkoa teille!

 

Elina New Beginning uusi alku