Miten puhut itsellesi?

Miten puhut itsellesi?

Miten usein arjen eri tilanteissa sitä huomaa jälleen kerran itsensä tilanteessa, joissa morkkaa itseään ja omia kykyjään? Ajattelee että mut on luotu tällaiseksi ja oletetaan totuuksia jotka eivät aina edes ole totuuksia! Jos tällaista tapaa jatkaa, ei elämällä ole paljoa annettavaa ja jäädään usien polkemaan paikalleen. Muuttamalla sun sisäistä puhetta, vaikutat suuresti sun elämänlaatuun ja siihen mitä elämältä saat. Koska sun ajatuksilla ja sillä miten tapahtumiin reagoit, on niin paljon merkitystä. Miten puhut itsellesi? 

Merita kirjoitti jo niin huikean tekstin ajatuksien ja uskomusten vaikutuksesta elämään ja sen laatuun. Lue teksti täältä pohjustukseksi. Mä haluan lähteä nyt etsimään konkreettisia keinoja ja tekoja, joilla sä voit vaikuttaa tosi isosti sun elämään ja saada oikeasti muutosta, muuttamalla vain ensin sun ajatusmalleja, sisäistä puhettasi ja suhtautumista asioihin. Täytyy myöntää, että asioita joita käyn läpi, on itsellänikin välillä hankala toteuttaa. Mutta silti, niissä on paljon perää ja niitä kannattaa alkaa harjoittelemaan.

 

Miten puhut itsellesi?

Mitä asioita voisit tehdä ja opetella heti nyt?

 

  • Ensinnäkin, älä elä menneisyydessä, äläkä anna menneisyyden vaikuttaa sun tähän hetkeen ja tulevaisuuteen. Mitä sitten, vaikka et ollut pienenä liikunnallinen, ei se leimaa sua koko loppuelämäksesi kömpelöksi ja lahjattomaksi liikunnassa! Uskalla kokeilla ja epäonnistua. Naura sen jälkeen itsellesi, sen sijaan että kihisisit kiukusta kun et onnistunut. Vaikka kaikessa ei onnistu, ei se tarkoita että olisit jotenkin huono. Vahvuutesi on joku muu, kaikessa ei voi ollakaan loistava. Ja jos et joskus aikaisemmin ole onnistunut jossain asiassa, et kuitenkaan leimaannu koko lopun elämääsi siinä epäonnistuneeksi; aina voit yrittää uudestaan.

 

  • Ole kiitollinen kaikesta mitä elämääsi saat. Tunne kiitollisuutta pienistäkin asioista. Saat kiitollisuudella elämässäsi suuria muutoksia aikaan. Elämääsi alkaa virrata hyviä asioita koska sä vaan vedät niitä puoleesi.

 

  • Yritä vältellä turhaa valittamista. Se on muuten aika vaikeaa! Hyvin usein sitä oikein turtuu valittamaan vähän kaikesta; säästä, maailman tilanteesta, hinnoista, aikataulujen myöhästymisestä ja lista on loputon. Valittamisesta voi ajan mittaan tulla kierre ja kun ei keksi muutakaan, niin sitten valittaa. Se ei vaan ole kovin mielekästä kuultavaa kenenkään mielestä ja sinä itsekään et saa siitä lopulta oikein mitään. Kun alat ääneen valittamaan jostain, korjaa tilanne keksimällä siitäkin asiasta jokin asia mistä olet kuitenkin kiitollinen. Meillä on loppujen lopuksi asiat aika hyvin.

Miten sä oikeasti kohtelet itseäsi ja miten puhut itsellesi? Ole just sinä ja lopeta vertailu.

 

  • Lopeta itsesi vertailu muihin nyt tässä hetkessä. Sinä olet sinä, juuri mahtava tuollaisena. Kun vertailevat ja kateelliset ajatukset tulevat mieleesi, pyri kääntämään ne vahvistavaksi; kun tuokin pystyy, on minunkin mahdollista, jos teen sen eteen kovasti töitä. Ja joskus vaan omat prioriteetit ei riitä johonkin tiettyyn asiaan, on silloin ihan fine tehdä jokin asia tai suoriutua jostain asiasta keskinkertaisesti. Siinä ei ole mitään pahaa. Mutta tiedosta se, että kateus syntyy usein siitä, että sitä ajattelee omista kyvyistään rajoittuneesti. Sinusta on enempään mitä uskotkaan!

 

  • Kun päätät jotain ja lähdet tavoittelemaan asiaa, joka tuntuu jopa hieman vatsan pohjassa, muista että matka ei ole tasainen eikä helppo yleensä. Ole valmis vastaanottamaan vastoinkäymisiä ja kohtaamaan ne oikein. Älä lannistu epäonnistumisista, vaan ota ne oppina vastaan. Sä selviät niistä ja kun jatkat vastoinkäymisistä huolimatta ja uskot itseesi, tulet varmana pääsemään maaliin. Mikään ei tule helpolla. Älä lannistu, vaan jatka sitkeästi eteenpäin.

 

  • Mieti vähemmän sitä, mitä muut ajattelee ja ala elämään itsesi näköistä elämää. Tee asioita joista sinä tykkäät ja ole juuri se joka olet. Ymmärrä ettei elämässä tarvitse miellyttää kaikkia. Älä kuluta energiaasi yhtään sellaisia varten, joita et miellytä, vaan keskitä energiasi sellaisiin asioihin ja ihmisiin, joista saat ammennettua energiaa vain lisää.

 

Miten puhut itsellesi?

 

Älä stressaa liikaa tulevaa, älä murehdi. Kaikki järjestyy kyllä kun vaan itse teet asioita sen eteen aktiivisesti. Muista, että tarvitset myös välillä lepoa ja sun on lupa joskus vaan olla. Elämässä ei tarvitse pyrkiä ikuiseen suorittamiseen tai siihen, että pitäisi esittää jotain muuta mitä on. Ei kaikkien tarvitse olla yltiösosiaalisia tai tietyn näköisiä. Meitä saa riittää moneen junaan ja se on vaan hienoa maailmassa. Tarkoitan näillä esittämilläni ajatuksilla vain sitä, että pystyt löytämään positiivisemman ajattelutavan avulla elämääsi paljon enemmän hyvää.

Sillä on merkitystä, miten puhut itsellesi ja miten suhtaudut asioihin. Usko itseesi enemmän ja anna itsesi välillä myös epäonnistua, koska ne kuuluu asiaan. Sä olet upea.

 

Elina New Beginning uusi alku