Terveellinen ja helppo salaatinkastike

Olen aina ollut yksinkertainen ruoanlaittaja. Perus raaka-aineilla on menty, eikä mitään ihmeellisyyksiä. Jokin aika sitten huomasin, että aloin kyllästymään jo hieman samoihin toistuviin makuihin. Kaipasin jotain uutta, nopeaa ja yksinkertaista, koska en jaksa yleensä arkisin hääräillä keittiössä määräänsä kauempaa. Kaupan teollisia salaattikastikkeita en halua käyttää, koska ne sisältävät hyvin usein lisäaineita, eivätkä ole kovin laadukkaita esimerkiksi rasvakoostumukseltaan. Etsin vaihtoehtoja terveelliselle ja helpolle salaatinkastikkeelle. Tätä reseptiä kokeillessani tajusin salaatinkastikkeen teon helppouden ja myöskin terveellisyyden! Aion todellakin tehdä salaatinkastikkeita tästä eteenpäin vaikka päivittäin.

Tämä terveellinen ja helppo salaatinkastike vaati siis vain muutamaa raaka-ainetta. Ja siitä tuli todella yllättävän hyvää! Positiivista jutussa oli vielä se, että en siis itse pidä oliiviöljyn mausta jostain syystä, enkä myöskään omenaviinietikan mausta. Mutta ne yhdessä, suolan ja mausteiden kera, ovat mitä parhain makuyhdistelmä! Ja miten hyvää ne tekevätkään keholle!

Löydät pari julkaisemaamme pääruokareseptiä täältä.

 

Salaatinkastike

Omenaviinietikka on oikea terveysruoka ja sitä onkin käytetty ennen ”yleislääkkeenä” eri vaivoihin. Tässä esimerkkejä sen mahdollisista terveysvaikutuksista:

 • Tasaa verensokeria ja auttaa laskemaan glukoositasoja. Joten diabeeetikoiden kannattaa kokeilla lisätä omenaviinietikkaa ruokavalioonsa.
 • Sisältää tärkeitä mineraaleja kuten kalsiumia ja kaliumia.
 • Voi helpottaa närästystä ja muita vatsavaivoja.
 • Voi alentaa korkeaa kolesterolia terveellisen ruokavalion tukena.
 • Edistää munuaisten toimintaa.
 • Vahvistaa immuunijärjestelmää.
 • Lisää kylläisyyden tunnetta, joten sopii loistavasti laihduttajille ja painonhallintaa tukemaan!
 • Omenaviinietikka sopii myös kauneudenhoitoon, kuten iholle ja hiuksille:
  • Kokeile omenaviinietikkaa hyttysten puremiin, se rauhoittaa ihoa.
  • Jos kärsit hilseestä, sekoita puolet ja puolet omenaviinietikkaa ja vettä ja hiero päänahkaan.
  • Voit käyttää etikkaa myös hampaiden tummentumien poistoon hieromalla etikkaa hampaisiin ja huuhtelemalla hyvin lopuksi.
  • Jos iho on palanut, laita omenaviinietikkaa kylpyveden sekaan.

 

Salaatinkastike

Terveellinen ja helppo salaatinkastike

Tässä vinaigrette salaatinkastikkeessa yhdistetään vain kahta eri raaka-ainetta ja lisäksi mausteita maun mukaan. Tarvitset kastiketta varten etikkaa kuten omenaviinietikkaa, balsamietikkaa, punaviini-, tai valkoviinietikkaa sekä kasviöljyä. Kastiketta pystyy muokkaamaan mausteilla ja esimerkiksi sitruunanmehulla. Öljyä tulee kastikkeeseen kahden suhteessa yhteen etikkaa.

Sekoita 1 rkl etikkaan ripaus suolaa ja vispaa hyvin. Lisää joukkoon 2 rkl kylmäpuristettua ja laadukasta kasviöljyä, kuten oliiviöljyä. Vispaa hyvin. Mausta haluamallasi mausteilla. Itse laitoin joukkoon mustapippuria skeä basilikaa ja käytin suolana yrttisuolaa. Valkosipuli sopisi joukkoon mainiosti. Myös sinappia voi kokeilla kastikkeen joukkoon tuomaan pehmeää makua.

 

 

Elina New Beginning uusi alku