Kiitollisuuden tunne

Tee nämä viisi asiaa huomenna, lupaan ettet kadu!

Heräsin tänään aamulla aikaisin ennen muita. En viitsinyt alkaa kolistella keittiössä, joten vietin hetken pohtien omia tavoitteitani. Viime viikkojen aikana aika on mennyt lentäen eteenpäin ja tuntuu, että olen pudonnut kelkasta. Kiireessä sitä usein karsii just niistä omista henkilökohtaisista asioista ja tavoitteista ja siirtää niitä helposti myöhemmälle ajankohdalle. Totuus on kuitenkin se, että täydellistä ajankohtaa ei tule koskaan. Aina tulee olemaan erilaisia asioita, jotka voisi helposti laittaa omien tavoitteiden eteen. Kannattaa kuitenkin miettiä, haluaako tehdä näin? Haluaako siirtää omien tavoitteidensa jahtaamista ja niiden täyttymistä vuodesta toiseen eteenpäin? Itse en ainakaan halua tätä, en missään nimessä. Entäs sinä?

Painonpudotustavoitteen kanssa kamppaileva uhraa usein tavoitteensa eteen useita vuosia, jopa vuosikymmeniä ja pahimpana lopputuloksena voi olla se, ettei kilot ole sittenkään karisseet. Jatkuvasti takaraivossa kolkuttaa ajatus siitä, miten paino halutaan saada putoamaan, mutta vuosi toisensa perään vararenkaat seuraavat mukana. Ahdistavat ja stressaavat, mutta eivät poistu mihinkään. Tässä kohtaa virheenä usein onkin se, että oma kallisarvoinen aika käytetään kiloista stressaamiseen ja murehtimiseen ja itsensä häpeämiseen, sen sijaan, että aika käytettäisiin niihin tärkeimpiin, tuloksia tuoviin asioihin eli KONKREETTISIIN TEKOIHIN.

Tämän päivän kirjoitukseni tarkoituksena on saada sinut ottamaan askeleen kohti haluamaasi. Oli tavoitteenasi sitten painonpudotus, parempi taloudellinen tilanne tai vaikka unelmatyöpaikan saaminen, tämän päiväisen kirjoitukseni tarkoituksena on saada sinut liikkeelle ja eteenpäin.

Monia ahdistaa aina tavoitetta miettiessä tavoitteen suuruus. Voi tuntua lähes mahdottomalta nähdä itsensä maalissa, jos tämän hetkinen elämä on täysin erilainen, kuin mitä tavoitteen täyttyessä haluaa sen olevan. Tämän vuoksi ei kannata saada itseä stressin ja kauhun valtaan miettimällä mitä kaikkea sinun tulisi tehdä ja kuinka pitkä aika tavoitteen täyttymiseen kuluu, kannattaa sen sijaan miettiä, että tästä sinä nyt lähdet kulkemaan yksi askel kerrallaan kohti haluamaasi. Jos joka päivä otat oikeita askelia, et voi olla pääsemättä perille. Jossain kohtaa tulee väistämättä se hetki, kun huomaat, olet maalissa!

Suorita heti huomenna nämä viisi alla olevaa asiaa ja tunnustele huomenna illalla ennen nukkumaan menoa, miltä sinusta tuntuu. Saatat huomata, että olosi on paljon positiivisempi kuin edellisenä iltana. Tämä johtuu siitä, että kun teet konkreettisia tekoja haluamasi eteen, tuottaa tämä sisäistä iloa, onnellisuutta! Olet suuntaamassa kohti sitä, mitä haluat!

 

 

Tee nämä viisi asiaa heti huomenna!

Ensimmäinen asia. Herää huomenna aamulla 15-20 minuuttia normaalia aikaisemmin ja istu hetkeksi pöydän ääreen ja ota eteesi tyhjä vihko tai paperi ja mieti, mikä on sinun tavoitteesi? Mitä haluat saavuttaa elämässäsi? Mieti yksi asia, jonka haluat OIKEASTI saavuttaa. Vältä tekemästä tehtävästä vaikeaa ja ala miettiä monia eri asioita, joita haluat saavuttaa. Usein se suurin ja tärkein tavoite tulee heti ensimmäisenä mieleen, valitse se. Jos olet esimerkiksi vuosia kamppaillut painosi kanssa tai haluat saavuttaa paremman taloudellisen tilanteen, tässä on sinun tavoitteesi. Kirjoita tavoitteesi paperille ylös.

Toinen asia. Listaa tavoitteesi alle viisi syytä, miksi haluat saavuttaa juuri tämän tavoitteen? (voit listata enemmänkin kuin viisi syytä, jos tuntuu, että niitä on paljon). On tärkeää ymmärtää, miksi haluat saavuttaa juuri tämän tavoitteen. Miksi se on sinulle tärkeä? Ilman syytä, hapuilet minne sattuu ja suunnistat ilman karttaa ja päädyt pöpelikköön.

Kolmas asia. Mieti yksi teko, jonka voit tehdä juuri sinä päivänä tavoitteesi eteen. Teon ei tarvitse olla suuri, vaan se voi olla hyvin pieni, jopa ihan pikkuriikkinen. Tärkeintä, että se tukee tavoitettasi ja vie sinua eteenpäin. Tällaisen pienen teon tekeminen auttaa sinua poistamaan sen ahdistuksen, jonka suuri tavoite tuo. Usein ajatellaan, että suuret tavoitteet tarkoittavat suuria tekoja, mutta oikeasti suurien tavoitteiden täyttyminen tarkoittaa, että on tehnyt matkan varrella paljon pieniä tekoja ja onnistumisia, joita muut ei ehkä näe, mutta itse tiedät ne tehneesi.

Neljäs asia. Varmista, että teet teon saman päivän aikana. Tarkoittaa tämä sitten treenin tekemistä, 10 minuutin meditointia tai mitä tahansa, varmista, että teet teon. Monesti tarraudumme kiinni suunnitteluvaiheeseen ja päässämme kyllä surraa ideoita ja mietimme, mitä kaikkea tekisimme, mutta niin moni kokee liian haastavaksi ryhtyä toimeen ja tehdä tekoja, jotka tuovat niitä oikeita tuloksia.

Viides asia. Mieti illalla ennen nukkumaan menoa seuraavan päivän tekosi. Voit valita seuraavalle päivälle samanlaisesti yhden teon tai voit valita vaikka kaksi. Vältä tekemästä itsellesi suurta tehtävälistaa, koska on suuri todennäköisyys, että teot jäävät tekemättä. Etene näin alussa pieni askel kerrallaan. Kun pääset vauhtiin, mikään ei pysäytä sinua!

 

Meissä jokaisessa on ihan valtavan paljon potentiaalia saavuttaa vaikka mitä, mutta suurin osa käyttää omasta potentiaalista vain muutaman prosentin koko elämänsä aikana. Elämme siinä uskossa, ettei meistä ole tavoitteidemme saavuttamiseen ja luovutamme jo ennen kuin olemme edes kunnolla yrittäneet. Pelkäämme epäonnistumista, mutta hei, todellinen epäonnistuminen on se, ettei edes yritä. Haluankin kysyä sinulta, tuhlaatko kallisarvoista aikaasi vai yritätkö saavuttaa kaikki ne asiat, mistä unelmoit?

Ps. Sinä ansaitset saavuttaa elämässäsi kaikki ne asiat, joista unelmoit, muista se! Tartu siis tämän kirjoituksen antamiin ohjeisiin ja vie omaa tavoitettasi eteenpäin. Nämä ovat niin pieniä tekoja, ettet voi ainakaan menettää mitään. Sen sijaan voit saada alulle jotain suurta.

 

merita new beginning