Kiitollisuuden voima: Mistä olet kiitollinen?

Välillä meillä jokaisella on niitä päiviä, kun mikään ei huvita ja kaikki tuntuu olevan huonosti. Silloin kun tuntuu, että kaikki pistää elämässä vastaan ja tulee vastoinkäymisiä, voi tuntua, että tekisi mieli heittää hetkeksi hanskat tiskiin. Sinulla on myös lupa tuntea näitä tunteita ja ne tunteet kuuluu elämään. Vaikka nämä tunteet ovat joskus pinnalla, voit silti tuntea kiitollisuuden tunteita, välillä niitä tarkoituksella etsien. Koska kun löydät kiitollisuuden, on näistä tunteista helpompi päästä eteenpäin. Elämä jatkuu.

Elämässä tulee myös ajanjaksoja, jolloin ei aina tarvitsekaan jaksaa esittää iloisempaa, mitä juuri silloin on, eikä positiivisuudesta tarvitse todellakaan tehdä mitään taakaksi muodostuvaa pakkomiellettä. Jos huomaa olevansa syvästi uupunut tai masentunut, tarvitsee ihminen silloin ammattitukea, mihin ei pelkät kiitollisuusharjoitukset itsekseen riitä. Meillä kaikilla on elämän varrella välillä surua ja vastoinkäymisiä, elämässä on upeita ilon ja onnistumisen hetkiä ja elämässä on myös välillä sitä tasaista arkea. Mutta mikä tekee näiden kaikkien asioiden summasta ihmeellisen? Kiitollisuus, sen tunteminen ja kiitollisuuden voima. Elämä on oikeasti aika ihmeellinen. Kun sitä alkaa oikein syvästi pohtimaan. Kaikki ne ihmiskohtaamiset, ne tapahtumat. Kaiken summa on elämä. Mistä se oma elämä oikein koostuukaan?

Hyvin usein unohdamme tai pidämme itsestäänselvänä niitä asioita elämässä, joista saamme olla kiitollisia. Niitä asioita on valtavasti. Kun niitä käy läpi, tulee yleensä niin paljon parempi ja valoisampi fiilis. Joskus sitä huomaa, miten jää voivottelemaan ja valittelemaan asioista. Vähän niin kuin kaikki olisi huonosti. Ja usein tajuamme, miten tärkeä jokin asia on, kun se viedään meiltä hetkeksi tai kokonaan pois. Mitä jos sen sijaan olisikin kiitollinen kaikesta siitä mitä jo on? Miten paljon enemmän se voisi antaa elämään? Jo tänään? Nyt heti?

 

Kiitollisuuden voima - New Beginning

Kiitollisuus on vahva voima, joka antaa kun sitä tuntee. Kun täytät mielesi kiitollisuuden ajatuksilla, usein paha mieli siirtyy sivummalle, eikä kiitollisuus anna sille sijaa. Ja kun alat tuntea kiitollisuutta siitä, mitä sinulla jo on, alat huomaamaan, että elämääsi saapuu ihania uusia asioita. Alat vetämään puoleesi hyvää, tuntemalla kiitollisuutta. Palaset loksahtavat kohdilleen ja voit saada vastauksia kysymyksiin, jotka ovat kauan pyörineet mielessäsi.

Itseasiassa olen itse testannut kiitollisuuden voimaa, aika monestikin. Joskus kun on oikein huono fiilis ja kun tuntuu ettei mikään tunnu hyvältä, olen ehkä jopa vähän pakottanut itseni kirjaamaan ylös omia kiitollisuuden aiheita. Se voi tuntua alkuun vaikealta, mutta tajuan joka kerta sen, miten kiitollinen saankin olla. Elämässä on niin paljon hyvää ja kun sen oivaltaa, ei enää tunnu niin negatiiviselta ollenkaan. Merita on kirjoittanut mielestäni todella hyvän ja herättelevän blogitekstin positiivisuudesta ja siitä, miten sen avulla voi muuttaa omaa elämänlaatuaan. Voit lukea tekstin täältä.

Aloitin pari päivää sitten 28 päivää kestävän jakson, jonka aikana kirjaan jokainen aamu ylös 10 aihetta, joista olen tänään kiitollinen. Siinä kirjoittaessa ja miettiessä omia kiitollisuuden aiheita, tajuaa miten rikasta elämää saakaan elää. On niin paljon asioita mistä voi olla kiitollinen. Ihan ensimmäisenä mieleen tulee kaikki ne rakkaat ja tärkeät ihmiset, joita on elämäänsä saanut. Oma perhe ja ystävät. Ne ihanat, keiden kanssa saa jakaa niin elämän ilot kuin surutkin, onnistumiset ja vastoinkäymiset. Ne ihmiset ketkä tukee sua, kannustaa sua ja ovat vilpittömästi iloisia sun puolesta. Elämän varrella oppii paljon ihmissuhteista ja ymmärtää myös sen, mitä on aito välittäminen ja ystävyys. Ja mitä on rakkaus.

 

Kiitollisuuden voima - New Beginning

 

Entä tuleeko kovin usein mietittyä esimerkiksi sitä, miten hienoa on, että hanasta tulee vettä, eikä sitä tarvitse lähteä hakemaan kilometrien päästä? Tai että se pesuvesi on lämmintä, eikä sitä tarvitse erikseen lämmittää? Miten itsestäänselvyytenä pidämme sähköä ja sitä miten helpoksi kaikki on meille tehty? Miten ihmeellistä on se, että voimme lentää maapallon toiselle puolelle tai ajaa autolla pitkiä matkoja, sen sijaan, että kulkisimme jaloin.

Miten mahtavaa on olla terve ja toimintakykyinen. Terveys on yksi asioista jota miettii usein vasta silloin kun se reistailee. Jos pohditaan omia arvoja, moni sanoo terveyden yhdeksi tärkeimmäksi arvokseen. Silloin kannattaa miettiä, milloin viimeksi on ollut kiitollinen omasta terveydestään ja vaaliihan sitä sillä painotuksella, miten korkealla se on omissa arvoissa?

Mistä kaikesta sinä saat olla juuri tänään kiitollinen?

Haastan juuri sinut joko miettimään omia kiitollisuudenaiheitasi tai kirjoittamaan niitä ylös kuukauden ajan, jokaisena päivänä. Aiheita voi olla viisi, tai niitä voi olla jopa se kymmenen joka päivä. Mieti lisäksi illalla ennen nukkumaanmenoa päivän asioista yksi paras asia. Kun alat tuntea kiitollisuutta, tulet huomaamaan että elämäsi rikastuu niillä osa-alueilla, joista tunnet kiitollisuutta. Ja muista, tuntea saa, välillä laidasta laitaan. Se on elämää. Mutta kaiken sen myrskynkin keskellä pieni kiitollisuuden tunne elämästä pitää liekkiä yllä, niin ettei se sammu koskaan. <3

 

Upeaa alkavaa viikkoa!

 

Elina New Beginning uusi alku