Valmista raakasuklaata helposti näistä viidestä aineksesta + asiaa kahvinjuonnista!

Suuri raakasuklaan ystävä täällä hei! Löytyykö sieltä ruudun toiselta puolelta samanmoista raakasuklaan rakastajaa? 

Raakasuklaata on todella helppo valmistaa ja sitä voi tehdä monista eri aineksista. Perus pohja-ainesten joukkoon voikin sekoittaa marjoja, siemeniä, pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä, eri superfoodjauheita tai mitä milloinkin tekee mieli. Perus pohjana käytän itse aina kookosöljyä tai kookosvoita ja raakasuklaajauhetta. Makeutuksena käytän usein luomuhunajaa, mutta välillä joukkoon livahtaa agavesiirappia tai lucumaa. Tänään jakamani helppo raakasuklaaresepti sisältää vain viittä eri ruoka-ainetta ja sen valmistaminen on todella helppoa! 

 

Täältä löydät Elinan valmistamien suosittujen raaka-snickersien reseptin. Varoitus! Nämä terveelliset snickersit vie kielen mennessään!

helppo raakasuklaaresepti

 

Helppo raakasuklaaresepti

Ainekset: 

  • 50g raakakaakaojauhetta 
  • 50g luomu kookosöljyä 
  • 50g kookosvoita 
  • 1-2 rkl luomuhunajaa 
  • kourallinen cashewpähkinöitä

 

Ohje: Sulata kookosöljy ja kookosvoi vesihauteessa. Murskaa tai pilko cashewpähkinät pienemmiksi paloiksi. Sekoita sen jälkeen kaikki ainekset keskenään. Jos sinulla on pieniä muotteja tai kertakäyttöisiä konvehtimuotteja, voit lusikoida suklaan niihin. Voit myös ihan hyvin kaataa suklaan rasiaan, jonka pohjalle laitat leivinpaperia tai kelmua helpottaaksesi myöhemmin suklaan irroittamista. Laita suklaa pakkaseen kovettumaan 30-60 minuutiksi ja nauti! 

 

Psst. Raakakaakaopalaset maistuvat parhailta laadukkaan kahvin kera. Itse olen kahvin ystävä ja sitä menee päivittäin 2-3 kuppia. Aamuinen kahvihetki on mulle yksi päivän paras hetki ja nautin siitä suuresti. Olenkin päättänyt panostaa kahvin laatuun ihan vain senkin vuoksi, koska itsellä kahvia saattaa kulua vuodessa 730 kuppia! Apua, tämä tarkoittaa noin 150 litraa vuodessa. Kun kyseessä on näin suuri määrä, on tärkeää, että juotu kahvi on laadukasta. Huonolaatuinen kahvi vaikuttaa olotilaan negatiivisesti ja saa aikaan muun muassa huonoa oloa, hermostuneisuutta, pahoinvointia, päänsärkyä ja väsymystä. Lisäksi sillä voi olla myös terveydelle suurempia, pitkäaikaisempia haitallisia vaikutuksia, koska huonolaatuiset kahvipavut sisältävät useimmiten homesieniä tai homemyrkkyjä, jotka aiheuttavat terveysongelmia varsinkin jos päivittäin juotu kahvimäärä on suuri.  Laadukas kahvi taas ei tuo näitä vaikutuksia (toki liika kahvinjuonti on aina liikaa). Plussana laadukkaassa kahvissa on myös se, että kahvi maistuu ihan erilaiselta, paljon paremmalta! Tällöin kahvin voi juoda vaikka sellaisenaan mustana, eikä sen kitkerää, pistävää makua tarvitse yrittää poistaa laittamalla sekaan sokeria tai runsaasti maitoa. 

 

Huonolaatuinen kahvi on usein peräisin pavuista, jotka sisältävät mykotoksiineja eli homesieniä tai homemyrkkyjä, jotka ovat terveydelle haitallisia ja jotka saattavat aiheuttaa erilaisia terveysongelmia.

 

Kävin ostamassa yläkuvassa näkyvää Kesäkahvia Rauman Lumo-luontaistuotekaupasta. Kahvi jauhettiin paikan päällä ja sainkin mukaani ihan tuoretta, jauhettua kahvia, jonka nuuskuttaminen pelkästään tuottaa mielihyvän tunnetta. Tuoksu on jotain niin hyvää! Tulevaisuudessa on ehdottomasti tarkoituksena hankkia kotiin myös pavuista jauhavan kahvinkeitin.

 

Ps. Kannattaa myös muistaa, että kahvi vaikuttaa diureettisesti eli poistaa elimistöstä nestettä, joten olisi tärkeää muistaa juoda kahvikupillisen päälle vähintään saman verran vettä. Monesti kuulee runsaasti kahvia juovien henkilöiden valittavan päänsärkyä tai sumeaa oloa päässä. Tämä voi johtua juurikin siitä simppelistä syystä, etteivät he muista juoda päivän aikana riittävästi vettä. Jos siis tunnistat itsesi, kannattaa kiinnitä tulevaisuudessa huomiota kahvin juonnin rinnalla myös riittävään veden juontiin. Ja toki jos sitä kahvia kuluu paljon, suosittelen hankkimaan myös parempilaatuista kahvia. Vaikka hintaa kahvikupilliselle tulee tällöin enemmän, voi vaikka puolittaa päivittäin nautitun kahvin määrää ja pyrkiä nauttimaan täysin sydämin niistä 1-2 kupillisesta, jotka juot hyvää, laadukasta kahvia. 

Antoisia kahvi- ja herkkuhetkiä!

 

merita new beginning