Elämä kantaa - New Beginning

Elämä kantaa

Joskus elämässä tulee vastaan tienhaaroja, joissa pitää päättää omasta suunnasta. Kääntyäkö vasemmalle vai oikealle, vai jääkö paikalleen? On jotenkin selventävää ajatella tämä elämäntilanne kuin tienhaarana. Eikö olisi outoa jäädä tienhaaraan paikalleen ja olla liikkumatta mihinkään?

Minua itseäni nämä tienhaarat ovat joskus pelottaneet ja edelleenkin. On ollut niin pelottavaa tehdä mitään suuria päätöksiä, kun ei tiedä mitä niistä seuraa. Olen ollut huono tekemään yleensäkään mitään suuria päätöksiä. Hyvin usein on jäänyt jahkailemaan, että mitä jos valitsenkin väärin. Meille kenellekään ei ole annettu kristallipalloa, joka antaisi vastauksen, vaan pitää luottaa omaan päätöksentekokykyyn. Itse puhuisin intuitiosta, joka on meissä jokaisessa. Se on se ensimmäinen ääni, jonka usein hiljennämme omalla egollamme, ajatuksillamme ja järjellämme. Sain inspiraation tämän tekstin kirjoittamiseen, luettuani Maiccu Kostiaisen blogitekstin Mene vain – suunnitelma tulee myöhemmin, tietämättömyys tulevasta voi olla valtava lahja Hidasta Elämää -sivustolta.

Kun tein yhden ison päätöksen elämässäni, olin tuolloin ajautunut intuitiota käsittelevälle verkkokurssille. Olin tuolloin niin väsynyt, epävarma ja peloissani. Tämä hetki väsytti ja tulevaisuus pelotti. Tuntui, etten vain osaa tehdä yhtään mitään päätöksiä, vaan olisin halunnut vaan olla. Kuuntelin kurssia vetävän naisen videoita ja vaan kuuntelin. Annoin niiden kannustavien sanojen iskeä mun uupuneeseen tajuntaan. Niistä hetkistä tajusin elämän voiman. Sen että elämä kantaa.

 

Elämä kantaa - New Beginning

Usein asioilla vaan on tapana järjestyä. Itse haaveilin jo vuosia sitten tietynlaisesta työstä ja elämäntyylistä. Olin antanut kriteerit työlle ja tälle vapaammalle elämäntyylille. Kirjoittanut ne jopa ihan ylös paperille.

Tuntui vaan oudolta, että en silloin vielä osannut keksiä, mikä tämä työ olisi. En ollut silloin vielä valmis. Etsin vastausta, mutta sitä ei kuulunut vuoteen. Sitten tapahtui jotain, asiat alkoivat loksahdella paikoilleen, ja ymmärsin että tässä on se vastaus. Kun kaivoin aikaisemmin kirjoittamani asiat esiin, sain rastita joka ikisen kohdan. Kaikki ne toteutuisi tässä työssä. En voinut kuin ihmetellä. Ja minulle tuli olo, että musta todella pidetään huoli vaikka pelottaakin. En jää ikinä yksin ja nyt lähden hyppäämään tuntemattomaan. 

Kaikki ne muutokset tämän ympärillä olivat minulle raskaita. Tuntui vaikealta jättää mennyt ja siirtyä eteenpäin risteyksessä. Pelkäsin loukkaavani jotakuta. Mutta silti ymmärsin, että mun on nyt kuunneltava sitä ääntä ja mentävä eteenpäin. Kun elämässä tekee isoja muutoksia, silloin pelottaa se että epäonnistuu. Että menee pää edellä puuhun. Mäkin pelkäsin. Mutta mieheni ja ihanat läheiseni rauhoittelivat minua, että mitä sekään haittaa; mikä olisi pahinta mitä voisi tapahtua? Eikö olisi raskainta jäädä katumaan sitä, että ei kuunnellut omaa sydäntään ja antanut mahdollisuuden itselle nähdä, mitä voi tapahtua? 

Vastoinkäymisiä tulee aina, aina kaikki ei mene niin kuin on suunnitellut. Näissä kohdissa testataan se, kuinka suurta intohimoa ja paloa tunnet unelmaasi kohtaan. Pysähdytkö vai jatkatko eteenpäin, vastoinkäymisistä oppineena ja vahvistuneena. Elämässä on ylä-, ja alamäet ja välillä mennään lujaa, kun taas välillä sattuu. Se kaikki kuuluu elämään. Mutta kun sinulla on suuri palo toteuttaa elämässäsi jokin asia, teet sen eteen päivittäin tekoja ja uskot siihen, se kyllä toteutuu kun sen aika on, jos itse sitä sydämestäsi haluat. Kaikki tämä vaatii periksiantamattomuutta.

 

 

Elämä kantaa - New Beginning

Kannattiko muutos ja hyppy tuntemattomaan?

Siitä on aikaa vajaa puoli vuotta ja tässä ollaan, onnellisempana kuin koskaan. Olen saanut tänä aikana elämääni niin paljon henkistä rikkautta ja upeita ihania ihmisiä ja elämyksiä. Tekijänä (joka on oma versioni yrittäjästä) kohtaan tottakai haasteita ja tiukkojakin tilanteita. Olen kaikista niistäkin silti kaiken harmituksen jälkeen kiitollinen ,koska nämä vastoinkäymiset ovat siinä tarkoituksella; niillä on jokin oppi joka vahvistaa. Ja ei onnistumisia ilman vastoinkäymisiä, joista selvitään.

Itselleni tärkeimmäksi asiaksi, oikeastaan missioksi omassa työssäni on muodostunut muiden ihmisten auttaminen ja heidän nostaminen ylös. On mitä upeinta tehdä työtä motivoituneiden, määrätietoisten ja innostuneiden ihmisten kanssa. Olen taas askeleen lähempänä sitä unelmaa, että voimme mieheni kanssa lähteä vaikka muutamaksi viikoksi Aasiaan ja tehdä töitä sieltä käsin. Treenata tropiikissa ja toteuttaa itselle tärkeitä asioita. Sekä toteuttaa matkahaaveita ystävien ja perheen kanssa. Ja ennen kaikkea nuttia jokaisesta päivästä jonka elän.

Oman tarinani avulla haluan kannustaa myös sinua uskaltaman ja luottamaan siihen että elämä kantaa.

Me itse hidastetaan prosessia murehtimalla liikaa. En tietenkään tarkoita että tehdään mitään hyvin äkkinäistä, ilman mitään suunnitelmia. Mutta jos olet jo kauan pohtinut jonkin asian toteuttamista tai muutosta elämässäsi, miksi et alkaisi jo toteuttamaan jotain sen eteen? Mitä sitten, vaikka jokin menisi pieleen ja se ei toimisikaan? Sinulla on myös suuri mahdollisuus onnistua, kun luotat itseesi, teet määrätietoisesti asioita etkä hätkähdä vähästä. Koska enemmän tulet katkeraksi siitä, jos jätät mahdollisuuden katsomatta. Tämä on sinun ainutkertainen elämäsi. Elä se hyvin. <3

 

 

 

Elina New Beginning uusi alku