Miten parantaa vastustuskykyä

Ravintolisät joita fanitan

Tämä teksti kertoo tarinan matkastani ravintolisien jyrkästä kieltäjästä niiden käyttäjäksi. Haluan jakaa teille tarinani ja kertoa oman kokemukseni Fit Linen tuotteista, sekä esitellä teille optimaalisetin. En tarkoita tekstillä sitä, että tämä olisi se ainut oikea ravintolisä kaikille, vaan sen, että itse olen valinnut FitLinen tuottet osaksi elämääni ja saanut niistä paljon hyötyä omalle hyvinvoinnilleni. Nää on ravintolisät joita fanitan.

Tämä on siis oma kokemukseni ja tottakai hyvinvointiin vaikuttaa elämän useat osa-alueet, mikä täytyy aina huomioida. Olemme jokainen yksilöitä, joten jokaisella on oma kokemuksensa hyvinvoinnista ja esimerkiksi ravintolisien vaikutuksesta. Joku toimii toisella ja toinen toisella, mielipiteitä saa olla kun on pohjalla kokemusta. Haluan jakaa itselleni niin tärkeän asian teille, josta on tullut itselleni sydämen asia.

Tarvitsenko minä muka mitään ravintolisiä?

Aikoinaan työskennellessäni Personal trainerina minulla oli vahva mielipide siitä, että saan syömästäni ravinnosta kaiken tarpeellisen, enkä tarvitse mitään ylimääräistä vitamiinilisää normaalin ravinnon lisäksi. Söin valtavia määriä kasviksia, söin marjoja ja hedelmiä. Jostain syystä koin itseni tuolloin silti väsyneeksi, enkä nukkunut öisin kovinkaan usein niin, että olisin aamulla voinut sanoa nukkuneeni koko yön sikeästi. Heräilin vähintään muutaman kerran, mutta usein kerrat hypähti kymmeneen tai sen yli.

Lisäksi hiuksia tippui päästä välillä vähän liikaakin, kynnet liuskoittuivat ja olivat välillä melko huonossa kunnossa. Sairastelin usein, mikä harmitti. Ihmettelin mistä tämä johtui ja yritin korjata tilannetta syömällä vieläkin monipuolisemmin ja yrittämällä rauhoittaa mieltäni. Toki olen aina ollut herkkä ja kova stressaamaan ja käymään ylikierroksilla, joten näin siinä yhden syyn ja lisänä kovatehoisen treenaamisen, josta en jostain syystä päässyt palautumaan ehkä tarpeeksi hyvin.

Yritin kokeilla uneen erilaisia valmisteita melatoniinista, jopa silloin tällöin tilanteen niin vaatiessa otettuihin unilääkkeisiin. Mikään ei tuntunut rauhoittavan pään sisälläni käyviä ylikierroksia. Aloin jopa välillä inhota nukkumaan menemistä, koska tiesin, että saan valvoa ja murehtia sitä kun uni ei tule. Lisäksi säpsähdin usein öisin hereille painajaisista ja herättelin myös vieressä nukkuvan mieheni usein huutamalla tai hyppäämällä sängyn päälle. Uneni olivat melko dramaattisia.:D Aloin vältellä tilanteita joissa piti yöpyä porukassa.

Päätin antaa yhden mahdollisuuden ja olin avoin uudelle.

Minua oli pyydetty jo vuosia kuuntelemaan hyvinvointiluentoa, jossa siis puhuttiin ravinnosta, suolistosta ja ravintolisistä. En kokenut sitä itselleni jostain syystä tarpeelliseksi, enkä saanut aikaiseksi mennä sitä kuuntelemaan, joten se vaan jäi. Itseasiassa minua ei kiinnostanut tuolloin pätkääkään mikään suolisto ja ravinnosta taas ajattelin kyllä tietäväni kaiken tarpeellisen. Kunnes eräs ihana ystäväni Hanna tuli vuosi sitten, ennen juhannusta pyytämään minua luennolle henkilökohtaisesti.

Suhtauduin juttuun todella epäillen, mutta päädyin kuitenkin kuuntelemaan luennon, joka herätti minut miettimään omaa hyvinvointiani ja jopa omia ravintotottumuksiani. Olin käyttänyt pitkään todella runsaasti maitotuotteita ja monia kevyttuotteita. En karttanut silloin makeutusaineita ja join Pepsi Maxia vähän liiankin usein… Eihän siinä ollut kaloreita. Ja muutenkin olin oppinut vahtaamaan turhan paljon ravinnon sisältämiä kaloreita, kuin että olisin valinnut sen luonnollisimman vaihtoehdon.

Luennon jälkeen aloin miettiä ja pohtia asioita aivan uudesta näkökulmasta. Voisinko voida vielä paremmin? Voisinko oikeasti nukkua paremmin, miltä se tuntuisi? Voisinko olla energisempi? No TOTTA KAI mä halusin olla, ja lähdin testaamaan Fit Linen Optimaalisettiä. Halusin kerrankin olla avoin ja testata niitä, ennen kun tuomitsen. Halusin tietää miten nämä vitamiinit, mineraalit ja muut ravinteet vaikuttaisi mun kehossa.  

 

FitLine

 

Huomasin melko nopeasti olevani energisempi. Parin viikon käytön jälkeen alkoi jo tapahtua jotain muutakin ja se yllätti mut.

Huomasin muuttorumban keskellä aamulla et ei vitsi, en herännyt kuin muutaman kerran yön aikana. Ihan kuin olisin nukkunut syvemmin. Huomasin myös että aineenvaihduntani lähti hyrräämään entistäkin tehokkaammin ja aloin hikoilla treenatessa entistä enemmän. Tunsin oloni energisemmäksi; treeni kulki mukavasti ja jaksoin tehdä asioita ja touhuta vielä illalla treenien jälkeenkin, mitä en jaksanut yleensä aiemmin. Myöhemmin huomasin että hiukset alkoi kasvamaan nopeammin ja huomasin, että uusia hiuksia lähti kasvamaan entistä enemmän. Kynnet eivät enää liuskottuneetkaan niin helposti, vaan muuttuivat vahvemmiksi. Lisäksi huomasin vatsan toiminnassa positiivisia muutoksia. Pystyin herkutella välillä ilman turvotuksia ja myös reissuissa vatsa toimi ihanteellisesti.

Vajaan vuoden käytön jälkeen, oma uneni koki mullistuksen.

Sellaisen muutoksen, että melkein herkistyn. Ennen, jos minulla oli stressaava ajanjakso, vaikutti se aina unen laatuun. Siitä syntyi kierre, että heräilin ja nukuin katkonaisesti ja aamulla se tuntui. Nyt, jos minulla on stressaava ajanjakso (joka siis aina ennen on vaikuttanut uneeni negatiivisesti), nukun yöni pääsääntöisesti kuin tukki, eikä minua jännitä alkaa nukkumaan, vaan siitä on tullut ihanaa! Kun tietää, että saa nukkua hyvin! Olen siitä niin fiiliksissä! Edelleen treenaan välillä melko kovaakin, mutta palaudun paremmin, eikä kovatehoiset treenit enää vaikuta mun yöuniin negatiivisesti. 

Itse koen että iso rooli on ollut sillä, että vihdoin tajusin paikata ravinnon jättämiä aukkoja! Niin se vaan menee, että vaikka luulin syöväni hyvin ja monipuolisesti, ei se sitä sitten ollutkaan, ainakaan päivittäin. Koska arki, kiireet ja aina ei vaan ehdi syödä lähes täydellisesti. Lisäksi olen ymmärtänyt esimerkiksi stressin ja kovan treenin vaikutuksen b-vitamiinitasoihin sekä mineraaleihin. Stressi esimerkiksi kuluttaa kehosta b-vitamiineja ja taas kovatehoinen treeni kuluttaa rutkasti mineraaleja, mikä tuntuu taas palautumisessa. Nyt kun saan niitä tarpeeksi, tunnen sen todellakin mun kehossa ja olossa. Olen kirjoittanut mineraaleista ja niiden vaikutuksista aiemmin, löydät tekstin täältä.

Käyn lyhyesti läpi, mitä vaikutuksia käyttämälläni FitLinen Optimaalisetillä voi olla.

Fitskut ovat pääosin uutettuja puhtaista kasviksista, hedelmistä ja marjoista. Mulle on tosi tärkeää että käyttämäni ravintolisät ovat mahdollisimman luonnollisia, ilman suurta määrää keinotekoisia lisäaineita. Siksi en aikaisemmin ole ravintolisiä käyttänytkään, vaan yrittänyt saada tarvitsemani ravinnosta. FitLinen tuotteiden turvallisuutta ja laatua vahditaan kaiken aikaa kolmannen osapuolen toimesta, joten on taattua, että ne sisältävät sitä mitä luvataan. Enemmän mua haittaisi vitamiinien sisältämä litanja keinotekoisia makeutusaineita, kuin että niiden päiväannoksessa on sokeria vajaan omenallisen verran, joka toimii tuotteissa mm. säilöntäaineena sekä vitamiinien imeytymisen tehostajana.

Joka kerta kun juon mun juomani, mä oikeasti tunnen sen hyvää tekevän vaikutuksen mun kropassa. Keho kiittää. Ja parasta on että mun ei tarvitse käyttää 15 eri purkkia ja miettiä mikä imeytyy milloin ja mitkä tukee toisiaan, mitkä kumoaa toisensa ja mitä vielä. Fitskuissa kaikki on mietitty mun puolesta valmiiksi; riittää kun otan aamujuoman ja iltajuoman. Tarvittaessa otan extraa jos siltä tuntuu. Miten helppoa, siksi näitä mielellään käyttää säännöllisesti, enkä ole pitänyt päivääkään taukoa vuoden aikana. Ja hinta jonka näistä maksan, on mielestäni edullinen, suhteessa siihen mitä kaikkea hyvää näistä saan keholleni.

 

 

 

Basics

Basics hoitaa mun suolistoa, sen sisältämillä kuiduilla, maitohappobakteereilla ja ruoansulatusentsyymeillään. Basics on tiivistetty vihannes- ja hedelmäcocktail joka sisältää myös C, A ja E-vitamiinia, seleeniä ja natriumia. Juon tätä aina aamuisin ja myös silloin jos herkuttelen. Juoma estää itselläni turvotuksen tunteen herkuttelun jälkeen, koska sen sisältämät ruoansulatusentsyymit auttaa pilkkomaan ruokaa paremmin.

Basicsin sisältämillä antioksidanteilla on mm. vaikutus normaaliin rauta-aineenvaihduntaan, limakalvojen kuntoon, ihoon, näköön, solujen suojautumiseen oksidatiiviselta stressiltä, kollageenin muodostumiseen iholle, luustolle, verisuonille, rustoille, ikenille, iholle ja hampaille, energia-aineenvaihduntaan, hermostoon, siittiöiden muodostumiseen, hiuksiin, kynsiin ja kilpirauhasen normaaliin toimintaan. Tämä appelsiinin makuinen jauhe on aivan luottotuote mulle.

 

FitLine

 

Activize

Activize on muun muassa mun aamun herättäjä, treeniboosteri, tärkeä mun muistille, mielen piristäjä, päänsäryn helpottaja, aineenvaihdunnan tehostaja…Activize on siis energiansaantia tehostava B-vitamiinivalmiste, jossa on mukana C-vitamiinia, merileväuutetta ja pieni määrä guaranasta peräisin olevaa kofeiinia. Tiedostan että paljon treenatessa ja esimerkiksi stressatessa keho kuluttaa enemmän b-vitamiineja.

Activizen sisältämät B -vitamiinit vaikuttavat mm. energia-aineenvaihduntaan, hermostoon,väsymyksen ja uupumuksen ehkäisyyn, hormonitoiminnan säätelyyn, solujen normaaliin jakautumiseen, ihoon, limakalvoihin, hiuksiin, kudosten kasvuun raskauden aikana, näköön, rauta-aineenvaihduntaan ja solujen suojaamiseen hapettumisstressiltä. Lisäksi activizen avulla saa treenistä enemmän irti, koska sillä on hapenottokykyyn suotuisa vaikutus.

 

FitLine

 

Restorate

Tässä mun rakkauteni; syvien unieni salaisuus. Tämä edelleenkin vaan ihmetyttää, miten voikaan olla mahdollista, mutta on se! Nykyään nukun sikeää ja palauttavaa unta ja iso osasyy siihen on tämä mineraalijuoma, jonka juon iltaisin ennen nukkumaanmenoa. Restoratessa on kaikki tärkeimmät kehon tarvitsemat kivennäisaineet ja hivenaineet yhdessä D-vitamiinin kanssa hyvin imeytyvässä muodossa ja oikeassa suhteessa. Mineraalit toimivat yöllä kehon palautumiseen tarvittavina rakennusaineina ja tärkeässä roolissa myös kuonan poistossa, jonka myötä palaudun paremmin päivän rasituksista ja vaikka stressistä. Olen oppinut Reston myötä sen, että mineraalit olisi tärkeää ottaa illalla ja mielellään erillään muusta ravinnosta, koska kuidut heikentävät mineraalien imeytymistä.

Restorate sisältää rautaa,kalsiumia, magnesiumia, sinkkiä, kuparia, mangaania, kromia, seleeniä, rautaa ja D- ­vitamiinia. Olen huomannut Restoraten myötä, että hiukseni kasvavat nopeammin, iho on mielestäni paremmassa kunnossa kuin ennen ja kynnet ovat vahvemmat. Monet naiskäyttäjät ovat huomanneet että heidän selluliittinsa on vähentynyt jopa merkittävästi, mikä on tietenkin hieno juttu. Mineraalien avulla vaikutamme positiivisesti myös energia-aineenvaihduntaan, hermostoon, immuunijärjestelmän normaaliin toimintaan, solujen suojaamiseen hapetusstressiltä,  normaaliin energia aineenvaihduntaan,lihaksiin, luustoon ja hampaisiin.

Fit Linen Optimaalisetti (LINKKI verkkokauppaan) on yksi vaihtoehto luonnolliseksi ravintolisäksi ja jota minä suoraan sanottuna rakastan ja fanitan. Tiedän, että tuotteet ovat turvallisia ja tutkittuja ja tunnen niiden positiivisen vaikutuksen omassa olossa. Kun käytän niitä, tiedän että saan tarpeellisen tiivistettynä ravintona, ilman että ne kuormittaisivat elimistöäni mitenkään. En vaihtaisi pois, en koskaan. Onneksi silloin vuosi sitten kuitenkin annoin mahdollisuuden ja kokeilin, koska se kannatti.

Jos haluat kuulla Fitskuista lisää, laita viestiä: elina@newbeginning.fi tai ole suoraan yhteydessä meihin Facebookin tai Instagramin kautta!

 

Seuraa meitä myös:

Instagramissa / Facebookissa

 

Haluatko voida paremmin ja tehdä hyviä tekoja oman hyvinvointisi eteen? Tutustu suosittuun Puhdistu & Hoikistu -verkkovalmennukseemme, joka on saanut loistavia palautteita valmennukseen osallistuneilta onnistujilta!

 

Elina New Beginning uusi alku