Ideoita erilaiseen päivään: kiitollisuus ja positiivisuus

Päivät menee nopeaa ja tuntuu että ne ovat ohi ennen kuin alkoivatkaan. Miten voisit saada päivistäsi enemmän irti ja nauttia niistä? Yksinkertaisilla asioilla saat lisää hymyä ja iloa päiviisi.

Mitäs jos aamulla, heti silmät avattuasi, päättäisit että tästä tulee hyvä päivä?

Nousisit sängystä ylös oikealla jalalla ja olisit iloinen uudesta alkavasta päivästä ja ihan vaan siitä että saat olla elossa? Päättäisit ravita kehoasi ihanan monipuolisella aamupalalla ja samalla nautiskella hetkestä, etkä viettäisikään joka hetkeä somen syövereissä? Keskittyisit hetkeen ja keskusteluihin. Olisit läsnä hetkissä, jos jollakin on sinulle asiaa.

Mitä jos mennessäsi töihin, olisitkin iloinen siitä että saat tehdä töitä? Pyri tekemään työpäivästäsi mahdollisimman mukava, vie vaikka mansikoita kahvihuoneeseen ja rupattele välillä työkavereiden kanssa kesäsuunnitelmista. Keskity hyviin asioihin, mieluummin, kuin niihin mikä on pielessä.

 

 

 

Mitä jos hymyilisit tuntemattomalle vastaantulijalle ja piristäisit hänen päiväänsä?

Voisitko yllättää jonkun tänään pienellä hyvällä teolla? Ehkäpä puhelu tai vanhanaikainen postikortti jollekin tärkeälle ihmiselle? Kehu kaupan kassaneitiä tai tuttavan hymykuoppia. Jaa hyvää mieltä ympärillesi ja huomaa,miten voimaannut siitä myös itse. Halaa sinulle rakkaita ihmisiä, niin vapautat samalla mielihyvää ja tunnet läheisyyttä. On niin ihanaa piristää jonkun muun ihmisen päivää, eikä se vaadi paljoa vaivaa.

Mitä jos kehuisit myös itseäsi tänään?

Aivan varmasti sinusta löytyy monia ihania asioita, sen sijaan että löytäisit itsestäsi kaiken aikaa korjattavaa. Jos itsensä kehuminen tuntuu vaikealta, muistele, mitä kehuja olet muilta saanut. Opettele ottamaan myös kehut kiitollisena vastaan, äläkä vähättele itseäsi.

Hakeudu luontoon. Kuuntele sen kauniita ääniä, haistele luonnon huumaavia tuoksuja. Katsele vehreyttä ja ihastele. Suomen kesä on niin ainutlaatuinen.

 

 

Mitä jos sulkisitkin illalla puhelimen ajoissa, et avaisi telkkaria tai surffailisi netissä. Nauti valoisista illoista vielä kun niitä on. Lähde yökävelylle tai istuskele yömyöhään ulkona keinussa tai parvekkeella vilttiin kietoutuneena. Kun menet nukkumaan, mieti mistä kaikista asioista tänään voit olla kiitollinen. Ja huomaa, kuinka niitä asioita onkin paljon. Kun mietit näitä asioita viimeisenä illalla, heräät seuraavana aamuna melko varmasi hyvällä mielellä.

Merita kirjoitti jo oman tekstinsä, jossa oli 7 erilaista vinkkiä parempaan päivään. Käy lukemassa teksti täältä.

Vietä erilainen päivä. Voi olla, että se ei jää ainoaksi kerraksi. Voit ihastua näihin päiviin. <3

 

Elina New Beginning uusi alku