Kauhallinen positiivisuutta

Positiivinen ajattelutapa saattaa muuttaa omaa elämää jo hetkessä. Sen sijaan, että kaivaa asioista aina huonot puolet esiin, positiivisuuden avulla voi nähdä huonoissa asioissa myös ne hyvät puolet ja osaa keskittää voimansa enemmän niihin. Positiivisuus auttaakin selviämään erilaisista tilanteista paremmin ja auttaa helpottamaan ratkaisujen löytämistä tilanteissa, jotka saattavat tuntua haastavilta.

Negatiivinen mieli etsii asioista ensin huonot puolet ja keskittyy asioiden ongelmiin. Positiivinen mieli etsii huonoista asioista hyvät puolet ja keskittyy ongelmien ratkomiseen.

Positiivisuus säteilee usein ihmisestä ympäristöön ja vaikuttaa näin myös ympärillä oleviin ihmisiin. Positiivisesti ja elämään myönteisesti suhtautuvan ihmisen lähellä oleminen tuntuukin usein mukavalta ja helpolta ja tämän vuoksi hakeudumme tiedostaen ja myös tiedostamatta tämän kaltaisten ihmisten lähelle. 

Kovin negatiivinen ihminen koetaan usein energiasyöpöksi, jonka lähellä ollessa tuntuu, kuin omat voimat imettäisiin imurin lailla pois. Tämän kaltaisen ihmisen kanssa vietetyn ajan jälkeen oma olo saattaa tuntua väsyneeltä, uupuneelta ja kaikkensa antaneelta. Monelle saattaa tulla jokin henkilö omassa elämässä mieleen, joka on juuri tämänkaltainen energiasyöppö. Jos et halua ensi kerralla kohdatessanne tuntea samaa tunnetta, pyri vastaamaan negatiiviseen energiaan positiivisuudella. Aina kun kyseinen henkilö sanoo jotain negatiivista, mieti asian hyviä puolia ja vastaa ne hänelle. Voi olla, että kyseinen henkilö ei jaksa puhua aiheesta kovinkaan kauaa kanssasi tai parhaassa tilanteessa voi olla, että hän alkaa nähdä asioissa myös niiden hyvät puolet. Pyri siihen, että keskustelunne päätyttyä, sinulle jää hyvä fiilis yhteisestä hetkestänne.  

Joskus tämänkaltaisen energiasyöppöjen energiaa ei pysty muuttamaan positiivisemmaksi ja vaikka mitä hänelle yrittäisit vastata, on se lopulta turhaa. Joskus voikin olla parempi vähentää tämänkaltaisen henkilön kanssa vietettyä aikaa ja keskittyä viettämään enemmän aikaa henkilöiden kanssa, jotka antavat hyvää energiaa.

Miten voi muuttaa omaa ajattelutapaa positiivisemmaksi?

Se mihin keskitämme ajatuksemme, kasvaa. Allekirjoitan tämän lauseen täysin ja uskon, että se mihin päivittäin keskitymme, todellakin kasvaa. Jos esimerkiksi haluaa elää onnellista, hyvää ja tervettä elämää, keskittää päivittäin ajatuksensa ja tekonsa siihen, että ne tukevat omaa tavoitetta. On hyvin vaikea elää onnellista elämää, jos keskittyy koko ajan elämässä negatiivisiin asioihin. Tämän vuoksi onkin äärettömän tärkeää ryhtyä negatiivisten asioiden sijaan keskittämään omat ajatukset siihen, että suhtautuu ja asennoituu asioihin oikealla tavalla.

Moni ei välttämättä tiedosta, miten suhtautuu asioihin ennen kuin kiinnittää siihen tarkemmin huomiota. Tarkemman pohdiskelun myötä saattaakin huomata, että; hei, mä olenkin melko positiivinen tyyppi tai sitten; o-ou, suhtaudun melko negatiivisesti moniin asioihin. Jos et vielä tiedä, miten itse suhtaudut asioihin; oletko enemmän positiivinen tai negatiivinen ihminen, voisiko nyt olla hyvä aika ryhtyä pohtimaan sitä? Mieti itseäsi eri tilanteissa, mitä ajattelet, miten toimit? Miten kohtelet muita ihmisiä? Puhutko muista ihmisistä hyvää vai pahaa? Voit myös kysyä läheisiltäsi rehellistä mielipidettä. 

Niin tai näin, omaa ajattelutapaa kannattaa kääntää positiivisempaan suuntaan, koska positiivisuudesta on todella paljon hyötyä. Positiivisuus nimittäin houkuttelee elämään enemmän positiivisia asioita ja negatiivisuus taas enemmän negatiivisuutta. 

Jos ajattelet, ettet ole tyyppi, joka osaa ajatella luontaisesti positiivisesti, voit aluksi vähän feikata eli näytellä, jonka avulla alat hiljalleen pakostikin oppia olemaan positiivisempi. Kun toistat positiivista ajattelua tarpeeksi monta kertaa, alkaa se tulla hiljalleen sinulta luonnostaan. Tähän sopiikin hyvin lause: Fake it till you make it!

 

Tehtävä: yhden päivän positiivisuushaaste

Pyri ajattelemaan yhden päivän ajan mahdollisimman positiivisesti. Tänä päivänä voit vetää positiivisuuden ihan överiksi. Voit pyrkiä näkemään kaikissa pienissäkin asioissa hyvät puolet ja hehkuttaa hulluna arkisia pikkuasioita. Tämän tehtävän tarkoituksena on auttaa sinua suhtautumaan elämän eri asioihin positiivisemmin ja huomaamaan, kuinka positiivinen suhtautuminen voi tuoda päiviin lisää positiivisuutta ja lisää hyviä asioita. 

VAROITUS! Saatat tämän päivän aikana kokea monta ahaa! elämystä ja huomata, miten voit vaikuttaa positiivisesti ympärilläsi oleviin ihmisiin.

merita new beginning