Olet ihana

Tiedäthän, että juuri sinä olet ihana ja arvokas. Ei ole ketään samanlaista, olet täysin uniikki ja ainutlaatuinen. Ja juuri siksi sinä ansaitset omalta itseltäsi rakastavaa ja hellää kohtelua.

Mikä tekee sinusta juuri Sinut?

Oletko koskaan ajatellut, että ei ole sattumaa että olet juuri siinä? Kun katsot taaksepäin, näet tarinan joka on tuonut sinut tähän. Vaikka menneisyydessä olisi kohtia, joista et ole niin ylpeä, tai jotka satuttaa sinua, olet silti nyt juuri tässä. Ja menneisyys ei ole enää olemassa, se on enää muistoissa. Sinä et ole menneisyytesi, koska se on takanapäin. Tapahtumien on pitänyt sattua ja ne ovat opettaneet jokainen sinulle jotain, joskus kaikkein kipeimmällä tavalla. Mutta ilman niitä et olisi sinä.

Ihminen voi muuttua läpi elämän, mutta tietty lapsenomaisuus usein säilyy, se jokin ihana elämänilon kipinä siellä. On sinusta kiinni, päästätkö sen pirskahtelemaan aina välillä omalla ihanalla tavallasi. Jokainen meistä on joskus ollut pieni, viaton lapsi. Lapsenomaisesti olemme ajatelleet kaiken elämässä olevan mahdollista ja hämmästelleet tätä ihmeellistä maailmaa. Missä on se lapsi?

Okei, täytyy kasvaa aikuiseksi ja ottaa vastuu elämästä, mutta silti, pieni pilke silmäkulmassa ja hulluttelu tuo elämään ihanaa valoa ainakin omasta mielestäni.

Ja elämää on välillä niin mahtavaa pysähtyä ihmettelemään. On tärkeä taito osata nauttia pienistäkin asioista ja oppia löytämään asioiden valoisia puolia. Ja tietenkin kun mökötetään niin tehdään sekin kunnolla ja muistetaan puhdistaa välillä ilmaa. Tunnetaan tunteita, eikä yritetä tukahduttaa mitään. Ei aina tarvitse olla yltiöpositiivinen jos siltä ei tunnu, vaan välillä on ihan hyvä myös murjottaa kun on sellainen olo. Aurinko paistaa risukasaankin ennen pitkää. <3

 

 

 

Miten sinä reagoit jos joku kehuu sinua? Vaikka kauniiksi, tai fiksuksi tai mitä nyt vain? Hyvin usein vähättelemme itseämme ja kehuja on vaikea ottaa vastaan.  Mitä jos seuraavalla kerralla nauttisit kehusta täysillä? Kiittäisit ja hymyilisit. Ansaitset sen kehun. Entäpä jos opettelisit myös itse kehumaan itseäsi välillä? Opettelisit rakastamaan ihanaa itseäsi juuri sellaisena kuin olet? Sun ei tarvitse olla 3, tai sitten sen 20 kiloa kevyempi ansaitaksesi oman hyväksyntäsi. Sun ei tarvitse olla työssäsi se menestynein ansaitaksesi hyväksyntäsi. Sun ei tarvitse todellakaan saavuttaa mitään ansaitaksesi hyväksyntäsi. Koska riität juuri sellaisena mikä nyt olet. Mitään ei tarvitse muuttaa.

Oltaisiinko tänään jokainen ihania ja riittäviä juuri tällaisena kuin olemme?  Jaetaan hyvää eteenpäin ja annetaan kehuja myös toisille. Kun meillä on hyvä olla itsemme kanssa, säteilemme ulospäin jotain sellaista valoa mitä on ihana jakaa eteenpäin.

 

Ps. Olethan jo osallistunut meidän Elämäsi Kesä -haasteeseen? Jos et, voit tehdä sen täällä.

 

Elina New Beginning uusi alku