Elina New Beginning uusi alku

Kun liikunnan ilo katoaa

Liikunnan pitäisi tuoda hyvää fiilistä ja terveysliikkujan pitäisi pystyä nauttimaan liikunnasta.

En nyt tarkoita sitä että aina mennään leppoisasti, eikä koskaan haasteta kehoa, mutta varmaan tiedät mitä tarkoitan. Joskus liikkuminen voi mennä fanaattiseksi ihan perus kuntoilijallakin ja elämä alkaa pyörimään ainoastaan treenin ja palautumisen välillä. Ja jossain vaiheessa siitä voi kadota nautinto ja ilo. Siitä tulee pakkopullaa ja suorittamista. Vaatimukset itseä kohtaan kasvavat liian suuriksi eikä mikään enää riitä.

Jos yhtään tuppaa olemaan suorittajaluonne, voi liikuntaakin kaiken muun lisäksi helposti suorittaa. Ensin suoritetaan päivä näin muuten, sitten treenit kovaa, kun nyt vain niin pitää tehdä ja sitten sama uudestaan. Siinä sitten sätitään itseä, kun ei meinaa kehittyä ja rauta tai liike muuttuu yhä vain raskaammaksi. Liikkeestä on tullut suorite, eli ei vapaaehtoista vaan pakkoa. Ei osata kohdella itseä lempeämmin. Ja kun tietynlainen rentous liikkumisessa katoaa, katoaa siitä usein myös riemu.

Miten liikkumisen ilon saisi pysymään?

  • Ole itsellesi armollisempi, ymmärrä että elämän muut osa-alueet vaikuttaa jaksamiseesi. Jos sinulla on kovin hektinen kausi töissä tai perhe-elämässä, et voi vaatia hektisyyttä joka elämän osa-alueelta. Tuolloin on pakko ottaa vaatimuksia jostain osa-alueelta vähemmäksi.
  • Hyväksy että kaikessa ei vaan voi olla paras eikä tarvitsekaan olla. Älä vertaile itseäsi muihin. Sinä riität.
  • Muista välillä myös levätä ja tehdä ihan muita asioita joista nautit. Ihan muitakin asioita kuin treeni.
  • Aseta itsellesi välitavoitteita jotka eivät ole liian vaikeasti saavutettavissa. Iloitse ja hehkuta kun saavutat välitavoitteesi.
  • Muista mistä olet tähän asti tullut ja miten olet kehittynyt vaikka juuri nyt ei siltä tuntuisikaan.
  • Opettele nauramaan itsellesi ja pidä myös hauskaa! Sen ei tarvitse olla niin vakavaa.
  • Kokeile eri lajeja, voit löytää yllättäviä suosikkeja ja tutustua uusiin ihmisiin samalla.

Muistetaanhan olla kiitollisia siitä jos pystymme liikkumaan. Pidetään kehosta hyvää huolta liikkumalla mieluisilla tavoilla monipuolisesti. <3

Ps. Oletko osallistunut jo ilmaiseen Elämäsi kesä -haasteeseemme? Jos et, voit käydä osallistumassa siihen täällä!

Elina New Beginning uusi alku