mustikka-kauravälipalasmoothie

Välipalasmoothie, mistä aineksista sen valmistan? Lisäksi mustikka-kauravälipalasmoothie

Smoothiet ovat siitä käteviä, että niitä voi valmistaa lähes mistä aineksista tahansa.  Omat välipalasmoothiet sekoittelen usein niistä aineksista, jotka sillä hetkellä kaapeista löytyy. Välillä niissä on useita eri aineksia ja joskus vain muutamaa. Riippuu, mitä juuri sillä hetkellä kaipaa. Välillä smoothiet ovat enemmän hedelmäpainotteisia, joskus marja ja joskus taas mennään täysin viherlinjalla.

Kun valmistan smoothieta varmistan, että siitä löytyy hyviä hiilihydraatinlähteitä, proteiinia ja hyviä rasvoja. Näitä kaikkia edellä mainittuja saa monista eri lähteistä. Esimerkiksi hiilihydraatinlähteenä voi käyttää marjoja, hedelmiä, kasviksia tai kaurahiutaleita. Proteiininlähteenä proteiinijauhevalmisteita (mm. hera-, soija-, riisi- tai herneproteiinia) tai sitten kananmunaa. Rasvanlähteinä taas pellavansiemenöljyä, avokadoa, lesitiinijauhetta, siemeniä ja pähkinöitä. Näitä edellä mainittuja käyttäessä saakin yhdisteltyä monen moisia ja monen makuisia juomia.

Itse lisäilen smoothien joukkoon usein myös erilaisia superfoodeja, kuten muun muassa chiasiemeniä, raakakaakaojauhetta, macaa, leväjauheita ja inkivääriä. Jos smoothie kaipaa makeutusta, hoituu se puoli usein hunajalla, agavesiirapilla tai steviajauheella.

Tästä alla olevasta välipalareseptistä löytyy ravinnonlähteitä jokaisesta kolmesta eri makroravinneryhmästä. Pidän niin mustikan tuomasta tummasta sävystä ja mausta. Tätä välipalaa nauttiessa kannattaa kuitenkin syömisen jälkeen kurkata peiliin, koska mustikka saattaa jättää suupieliin ja huuliin jäljet. 😉

 

Mustikka-kauravälipalasmoothie

2 annosta

Ainekset:

  • 1,5 dl mustikoita
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1-2 dl kauramaitoa
  • 1 avokado
  • 1,5 kauhallista proteiinijauhetta (itse käytin vaniljanmakuista heraproteiinia)
  • 1 tl psylliumjauhetta
  • 1 rkl chiasiemeniä
  • 1 tl hunajaa

 

Ihanaa perjantai-illan jatkoa! ❤

Ps. Täältä löydät kolme aamupalasmoothiereseptiä

mustikka-kauravälipalasmoothie

merita new beginning