Elina New Beginning uusi alku

Vegevaihtoehto lounaaksi/ päivälliseksi: Tomaattinen kvinoa-kikhernepata

Välillä tekee hyvää vaihtaa eläinkunnan proteiininlähteet aterioissa kasvikunnan lähteisiin. Moni haluaakin edes hieman vähentää eläinkunnan tuotteiden käyttöä ja monipuolistaa ruokavaliotaan. On aika tylsää syödä joka päivä kanaa ja rahkaa, kun maailmassa on niin paljon monia muitakin ravinnonlähteitä joista saat monipuolisesti proteiineja eli aminohappoja.

Jos mietitään aminohappokoostumusta, saa nämä helposti eläinkunnan proteiinilähteistä valitsemalla yhden raaka-aineen. Mutta tämä ei tarkoita sitä että välttämättömiä aminohappoja ei saisi myös kasvikunnan lähteistä. Tuolloin tarvitset vain kaksi, tai useamman lähteen jolloin saat kaiken tarvittavan. Poikkeuksena suosittu nyhtökaura ja härkkis, joissa aminohappoprofiili on täydellinen jo yhdessä tuotteessa (kaura ja härkäpu).

Yhdistä näistä kahdesta ryhmästä, jolloin aminohappokoostumus on täydellinen:

 • RYHMÄ 1: Palkokasvit kuten kikherneet, linssit ja pavut
 • RYHMÄ 2: Pähkinät, viljatuotteet ja siemenet

 


Seuraavassa maukas resepti lounaaksi tai päivälliseksi josta löytyy ainesosia molemmista ryhmistä.

 

Tomaattinen kvinoa-kikhernepata

(Noin 4 annosta)

 • 2 dl kvinoaa
 • Purkki (noin 300g)  kikherneitä
 • 500g  tomaattimurskaa
 • 1 paprika
 • 2 tomaattia
 • 1 sipuli
 • (Muutama valkosipulin kynsi)
 • Oreganoa
 • Suolaa
 • Basilikaa
 • Mustapippuria
 • 1/2  tlk kevyt kookosmaitoa

1. Huuhtele kvinoa hyvin ja keitä se ohjeen mukaisessa määrässä vettä. Samalla huuhtele kikherneet juoksevassa vedessä, valuta ja siirrä kvinoan joukkoon kattilaan keittymään. Pilko paprika, tomaatit sekä sipulit ja lisää ne joukkoon kattilaan.

2. Lisää tomaattimurska, kookosmaito sekä mausteet ja sekoita hyvin. Kiehauta, laske lämpöä ja keitä keskilämmöllä noin 15 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsyneet.

Elina New Beginning uusi alku