mahdollisuudet ympärillämme

Jokainen hetki tarjoaa uuden mahdollisuuden

Pohdin eilen lenkillä tämän hetkistä elämääni ja sitä, miten jokainen päivä tuo tullessaan valtavan määrän uusia mahdollisuuksia, niin hyviä, kuin myös huonoja. Oikeastaan päivän jokainen sekunti tarjoaa uuden mahdollisuuden tai paremmin sanottuna tilaisuuden päättää miten toimia missäkin tilanteessa, mitä ajatuksia syöttää omalle mielelle ja mitä ravintoa laittaa suusta alas.

 

Monet odottavat, että elämää mullistavat mahdollisuudet pomppaavat meidän eteemme yllättäen jostain ulkoiselta taholta, vaikka oikeasti meistä jokainen luo itse omat mahdollisuutensa.

 

Noin kymmenen vuotta sitten elin todella epäterveellisesti. Söin roskaruokaa, liikuin todella vähän ja ajatusmaailmani oli melko negatiivinen. Elämä oli tuolloin todella kuluttavaa ja tunsin oloni jatkuvasti kurjaksi. Silloin ajattelin, että elämäni nyt vain on tällaista, enkä ymmärtänyt, että olin 100% itse vastuussa siitä, millaista elämästäni oli tullut. 

Onneksi yhtenä päivänä ymmärsin, että asia ei ole näin. Ymmärsin, että olin itse päivittäisillä teoilla tehnyt elämästäni juuri sellaista kuin se oli. Olin useita vuosia tarttunut päivittäin huonoihin mahdollisuuksiin, jotka eivät tukeneet sitä, mitä elämältä oikeasti halusin. Liikunnan harrastamisen sijaan olin tarttunut mukavuudenhaluun ja vietin enemmän aikaa sohvalla kuin lenkkipolulla. Terveellisen syömisen sijaan olin taas tarttunut hetkelliseen mielihyvän tunteeseen ja herkuttelin jatkuvasti epäterveellisillä, hetken suussa maukkaalta maistuvilla roskaruoilla, sen sijaan, että olisin ajatellut asiaa pidemmällä mittakaavalla ja noudattanut terveellistä ruokavaliota, jonka avulla olisin tukenut paremmin terveyttäni.

 

Kun ymmärsin mihin mahdollisuuksiin olin vuosien saatossa tarttunut, ymmärsin heti miksi olin ylipainoinen ja huonokuntoinen.

 

Tämä oli aluksi vähän masentavaa, mutta onneksi pian ymmärsin, että voin ottaa tästä opiksi ja muuttaa elämäni kohti parempaa suuntaa. Jos olin kerta tähän mennessä tehnyt asioita, jotka eivät olleet minulle hyväksi saatoin nyt muuttaa käytöksen päinvastaiseksi. Tuon havahtumisen jälkeen lähti käyntiin ketjureaktio, jonka ansiosta pystyin muuttamaan elämäni täysin päälaelleen vain muutamassa kuukaudessa. Puntaroin joka aamu mielessäni mitä tekoja aion tehdä juuri sinä päivänä ja mitä tekoja haluan välttää. Tiedostin hyvin, että syömällä epäterveellisesti ja elämällä passiivista elämää, en tulisi saavuttamaan sitä mitä haluan. Olin tuohon mennessä kerännyt itselleni runsaasti yli 10 kiloa ylipainoa ja halusin päästä niistä nyt eroon.

 

 

Mennyt on mennyttä, katse tulevaan!

Sen lisäksi, että ymmärsin pystyväni muuttamaan elämääni juuri sellaiseksi kuin haluan, ymmärsin myös, ettei menneisiin kannata takertua. Vaikka meistä jokainen on varmasti tehnyt ja sanonut joskus asioita, joita kadumme, ei meidän kannata jäädä niitä turhaan murehtimaan, koska emme voi niihin enää näin jälkikäteen vaikuttaa. Voimme ainoastaan vaikuttaa tähän päivään ja tuleviin.

Jotta voit jatkossa tehdä parempia valintoja päivittäin ja tarttua juuri niihin oikeisiin mahdollisuuksiin, suosittelen käyttämään joka päivä muutaman minuutin aikaa miettien, mitä aiot tehdä juuri tänä päivänä oikein ja mihin mahdollisuuksiin aiot tarttua?

Hyvä aika suunnitelman teolle on heti aamulla heräämisen jälkeen tai edellisenä iltana juuri ennen nukkumaan menoa. Listaa paperille eri tilanteita, joissa aiot käyttäytyä toisin ja yliviivaa listasta aina päivän mittaan tehdyt teot. Varmista illalla nukkumaan mennessä, että listalta on mahdollisimman moni teko yliviivattu tai ainakin yli puolet on tehty.

 

Tässä muutama päivittäinen teko, joihin voit vaikuttaa 100%:

  • syö terveellinen aamupala epäterveellisen sijaan
  • juo runsaasti vettä päivän aikana ja jätä limsat ja mehut kokonaan pois
  • mene töihin pyörällä tai kävellen ja jätä auto kotiin
  • kävele portaat hissin sijaan
  • mene nukkumaan ajoissa myöhään valvomisen sijaan
  • syö välipalaksi ravitseva smoothie sokerisen suklaapatukan sijaan
  • käy reippaalla lenkillä sohvalla makaamisen sijaan
  • tarjoa ystäville terveellisiä herkkuja kahvin kanssa ja jätä pullat, keksit ja leivonnaiset kokonaan pois
  • kehu työtoveriasi sen sijaan, että puhuisit hänestä muille pahaa

Elämä tarjoaa sinulle joka päivä lukemattoman määrän mahdollisuuksia. Muista, että sinä päätät mihin niistä tartut.

merita new beginning