Päivä käyntiin smoothiella + 3 aamupalasmoothiereseptiä!

Aamupalaa pidetään päivän tärkeimpänä ateriana ja sitä se kyllä mielestäni onkin. Aamupalan tarkoituksena on muun muassa katkaista koko yön kestänyt paasto, täyttää tyhjentyneet energiavarastot ja auttaa potkaisemaan aineenvaihduntaan vauhtia. Tässä kirjoituksessa annan sinulle kolme aamupalasmoothiereseptiä, joita voit testailla!

Itse söin ennen lähes joka aamu joko muroja hillosilmän ja maidon kera tai sitten vaaleaa paahtoleipää voin ja monen juustoviipaleen kera. Joukkoon mahtui myös aamuja, jolloin aamupala jäi kiireessä kokonaan syömättä ja päivän ensimmäinen ateria siirtyi pitkälle päivän puolelle. Tuolloin ihmettelin, miksi aamupäiväni ovat niin takkuisia ja miksi olen jatkuvasti väsynyt, mutta näin jälkikäteen ajateltuna vastaus löytyi joka aamu kirjaimellisesti silmieni edestä eli lautaseltani.  

Kun ryhdyin tarkemmin perehtymään ravintoasioihin, ymmärsin, että ensimmäinen muutos oli tehtävä aamupalassani ja sen myös melko nopeasti teinkin. Jonkin aikaa haikailin murojen ja vaalean leivän perään, mutta kun aloin tuntea olossani muutosta ja huomasin, että olin aamupäivisin kuin eri ihminen, kaipuu jäi pois ja tilalle astui innostus oppia mahdollisimman paljon uutta tietoa ravinnosta ja sen vaikutuksesta terveyteen.

Jotta aamupalasta voi saada kaiken hyödyn irti, kannattaa varmistaa, että omalta lautaselta löytyy aamuisin monipuolinen ja terveellinen aamupalakokonaisuus. Tämä tarkoittaa, ettei aamupalalla kannata popsia sokerisia muroja tai vaaleaa leipää juuston kera niin kuin minä ennen popsin, koska nämä edellä mainitut ruoat sisältävät runsaasti energiaa, mutta todella vähän elimistösi tarvitsemia tärkeitä ravintoaineita, kuten hyviä rasvoja, proteiinia, kuitua, vitamiineja ja mineraaleja.

Jos sinulta jää tällä hetkellä aamupala kokonaan syömättä tai se vastaa samaa kuin minä söin aiemmin, suosittelen kokeilemaan jotain alla olevista kolmesta smoothiereseptistä. Smoothien pystyy helposti ja nopeasti valmistamaan ja se sopii kiireiseenkin aamuun. 

 

Resepti 1. Ravitseva vihersmoothie

1 annos

Ainekset:

 • 2 lehtikaalen lehteä
 • ¼ tl levää (esim. spirulina tai chlorella. voi jättää myös halutessa pois)
 • 1 omena
 • ½ jäinen banaani
 • ½ tl raastettua inkivääriä
 • pieni kourallinen tuoretta pinaattia
 • ½ avokado
 • 20g herneproteiinijauhetta (heraproteiini käy myös)
 • 1 tl hunajaa
 • 1-2 dl kauramaitoa

 

aamupalasmoothieresepti

 

Resepti 2. Marjaisa smoothie

1 annos

Ainekset:

 • 1-2 dl vadelmia tai mansikoita
 • 1 dl puolukoita tai punaviinimarjoja
 • 2 dl mantelimaitoa
 • 1 rkl chiasiemeniä
 • 25g mansikanmakuista heraproteiinia
 • 1 rkl pellavansiemenöljy

 

aamupalasmoothieresepti

 

Resepti 3. hedelmäinen smoothie

1 annos

Ainekset:

 • 1 dl tuoretta mangoa
 • 1 banaani
 • 1 dl tuoretta ananasta
 • 25g vaniljanmakuista heraproteiinia
 • 1 tl rypsiöljyä
 • 1 dl kevyt kookosmaitoa

 

aamupalasmoothieresepti

Lue myös kirjoitus hyvistä aamurutiineista